Tradicions

Festa amb el Ball de l'Ossa a Encamp

L'actualitat política ha estat la protagonista del judici dels contrabandistes celebrat al matí a Ordino

Festa amb el Ball de l'Ossa a EncampTwitter Comú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actes de carnaval han tornat a omplir de festa Encamp amb la clàssica representació del Ball de l'Ossa que s'ha fet al pàrquing del Prat de l'Areny. La lluita entre els dallaires i l'animal ha aplegat desenes de persones per veure la interpretació del jovent encampadà aquesta tarda en una tradició que ha estat declarada patrimoni cultural immaterial d'Andorra i que ha acabat amb el repartiment d'all i oli i al que ha seguit un espectacle per als infants organitzat pel comú.

Les celebracions del carnaval han començat al migdia a Ordino amb el judici dels contrabandistes que ha omplert de diversió la plaça Major amb la recuperació del tradicional robatori de les olles com a punt estrella. Els jutges han llegit la gaseta ordinenca, en la qual han detallat l'actualitat política en to humorístic, amb menció especial per al vial de la Massana, el possible descens en canoa per a la festa major de Sornàs i la projecció del telefèric del Pic de Carroi, que vol fer de la capital una parròquia a peu de pistes.

Els contrabandistes han arribat de la mà davant els agents d'Ordino amb "vestimentes extravagants, bruts, cagats i pixats", ha comentat el tribunal. La sentència, com és tradició, ha estat la participació dels acusats i els agents policials en el tradicional ball del contrapàs, que ha aplegat força públic per gaudir amb la tradició del carnaval.

Ordino recupera el robatori de les olles

tracking