Mas rebaixa un 4,5% el pressupost d'Encamp

El PS denuncia que el grup de la majoria pretén crear ‘de facto’ una parròquia de dos nivells

Mas rebaixa un 4,5% el pressupost d'EncampCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer pressupost presentat per la nova cònsol major encampadana, Laura Mas, té caràcter continuista vers el del seu predecessor, Jordi Torres, tot i que inclou una rebaixa tant en ingressos com en despeses del 4,56%, tal com es va explicar ahir a la sessió ordinària del Consell de les Talles. La proposta va comptar amb els vots favorables de la majoria, els vots negatius del partit socialdemòcrata i l’abstenció d’Esther Vidal d’Agrupament Encampadà. En la mateixa sessió, també es va aprovar el marc pressupostari de la legislatura, amb una votació idèntica. Per al conseller del PS, David Rios, la seva negativa al projecte de pressupostos rau “en una qüestió política i no pas tècnica, perquè hem pogut constatar que tècnicament és impecable”. Tanmateix, la crítica tant de Rios com d’Enric Riba radica en el fet que “aquest pressupost presenta moltes inversions en embelliment dels nuclis tradicionals, dels entorns del museu de l’automòbil, i acaba creant una part atractiva d’Encamp per atreure la inversió. Però deixa sense diners ni en el pressupost ni en el marc pressupostari tota la part baixa. I a la pràctica, això fa que es creï una parròquia de dos nivells”.

Mas defensa les inversions

La cònsol major, Laura Mas, va voler ser molt contundent replicant al PS i defensant les inversions que presenta el comú que ella encapçala i va dir que “vull ser molt contundent. Tots els punts d’embelliment de la parròquia que estaven al nostre programa formen part del marc pressupostari. Els hem inclòs tots”. Entre les inversions que abordarà la corporació aquest 2020, hi ha els aparcaments del Prat de la Casa al carrer de la Vena, el de les Bons, el parc infantil de Bellavista o la redacció del projecte del nou parc i la reubicació en dependències provisionals del servei de circulació. Les inversions al Pas de la Casa van ser un altre dels focus de discussió entre la majoria i els socialdemòcrates. Així doncs, Rios va dubtar de la qualitat dels 11 milions d’inversions que havien anunciat Mas i Rascagneres i va manifestar que d’aquests “n’hi ha una part que ja estan compromesos com per exemple en la llar d’infants del Pas”. Mas va contestar a Rios tot dient que “deu tenir una realitat diferent de la nostra” i sobre la qualitat dels projectes de la majoria, Jean Michel Rascagneres va dir que “fa dos divendres van impulsar el consell econòmic i social del Pas de la Casa i vam acordar que totes les inversions es consensuaran amb els veïns. No sé si és a aquesta qualitat a la que es refereix el senyor Rios”. Finalment, sobre la galeria de serveis de les avingudes Martí i Miterrand, Mas va explicar que “no es pot continuar ara pel nord, ja que estem pendents de les obres del museu de l’automòbil. I a la part sud, passa una cosa similar amb les obres que s’han de fer pel nou parc”.

ÀLEX MORA JURA COM A NOU SECRETARI GENERAL

La sessió del Consell de les Talles també va servir perquè es visualitzés el relleu a la secretaria general de la corporació. Així doncs, Alejandro Mora va efectuar el preceptiu jurament per tal de prendre possessió del càrrec de secretari general, davant de la cònsol major, Laura Mas, en substitució de Xavier Palacios. Tanmateix, qui sí que continuarà al seu lloc serà l’interventor general, Jordi Martínez, que també va jurar el càrrec davant del Consell del Comú. En la mateixa sessió, es va realitzar el jurament dels càrrecs del capità, de l’aner i de desaner de sometent, que a la parròquia encampadana es realitzen per sorteig entre els electors d’entre 18 i 23 anys. Les distincions van recaure, respectivament, en Marcel Montellà, Alba Massuet i Laura Boscà. Finalment, es van subhastar els prats comunals per a pastura, amb una recaptació total de 1.730 euros.

Mas rebaixa un 4,5% el pressupost d'Encamp

tracking