L'acord amb la constructora desencalla l'obra dels Serradells

Les tasques d’enderroc i neteja de la zona afectada per l’incendi començaran el 15 de març i es preveu que les obres es facin en 15 mesos

L'acord amb la constructora desencalla l'obra dels SerradellsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les tasques d’enderrocament i neteja de la part afectada per l’incendi al centre d’esports dels Serradells del 22 de novembre del 2018 començaran el proper 15 de març. Ho va anunciar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de l’acord al qual han arribat el comú de la capital i Progec, l’empresa que estava realitzant les obres de millora de la façana del centre esportiu, lloc on es va iniciar l’incendi. Es preveu que les obres de reconstrucció i millora dels Serradells s’allarguin uns 15 mesos i Marsol confia que la piscina estigui a temps per acollir les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats, que s’han de celebrar a finals de maig de l’any vinent. L’acord amb Progec contempla la realització per part de la constructora de la totalitat de la reforma de la façana, tant la part afectada per l’incendi com la que encara no havia realitzat. Els treballs es van adjudicar el 2017 per 2,8 milions d’euros i el comú ja n’havia abonat 1,8 abans de l’incendi. La corporació només s’haurà de fer càrrec del milió que quedava per pagar i que ja estava compromès. Adjudica a Progec la part corresponent a la façana, i són sis empreses, entre les quals la constructora de la façana, les que opten als dos lots que formen la reconstrucció i millora del centre esportiu. Un lot és el de l’enderroc i neteja de la part afectada per l’incendi, bàsicament la zona de la piscina, uns treballs que es preveu que s’allarguin entre dos i tres mesos. El segon lot a concurs inclou les obres de reforma de la part afectada per l’incendi i les millores que el comú vol realitzar al centre esportiu aprofitant aquests treballs. Les obres no començaran fins que Progec hagi finalitzat els treballs de reconstrucció de la façana.

Vuit milions d’euros

La reconstrucció, reforma i millora dels Serradells podria tenir un cost final de vuit milions d’euros. Als 2,8 milions corresponents a les obres a la façana adjudicades a Progec el 2017 s’hi han de sumar els 4,2 que es calcula que costaran els treballs de reconstrucció del centre esportiu. Aquesta partida se sufragarà amb els diners que la corporació comunal ha rebut de les companyies asseguradores. El comú té previst invertir un milió d’euros més en millores com un nou sistema de climatització i de filtratge de l’aigua de la piscina, l’ampliació de les finestres i canvis al terra per evitar relliscades. Marsol, que va explicar que les obres d’enderroc i reconstrucció dels Serradells s’adjudicaran al consell de comú que es realitzarà després de les vacances de Carnaval, es va mostrar “molt satisfeta” per poder anunciar el compromís de Progec d’acabar els treballs de la façana i per haver evitat un procés que podia haver acabat a la Batllia. “[L’acord] És el que buscàvem, reconstruir [els Serradells] a cost zero per al comú”, va dir la cònsol major d’Andorra la Vella, que va afegir que la corporació només haurà d’assumir el milió d’euros de les millores que es realitzaran al centre esportiu aprofitant les tasques de reconstrucció. Marsol va destacar de l’acord el fet que permetrà començar les obres de manera immediata. “Tindrem un Serradells nou d’aquí a quinze mesos. Un Serradells acabat i en plena forma”, va celebrar la cònsol major.

Jocs dels petits estats

Respecte a la celebració de les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats, Marsol es va mostrar convençuda que les obres estaran acabades a temps per a la cita esportiva. La cònsol major va insinuar que es podria utilitzar l’esdeveniment per fer la inauguració oficial de la reforma dels Serradells. Malgrat estar convençuda que s’hi serà a temps, va matisar que si d’aquí a uns mesos es veiés que l’obra no evoluciona per tenir la piscina enllestida, es plantejaria al patronat dels Jocs buscar una alternativa per a les proves de natació.

tracking