Els treballs al tram afectat de Fontaneda començaran dilluns

El comú destaca que la via pateix moviments de terra des de fa 15 anys i que el Govern ha anat posant pegats per igualar l’asfalt

Els treballs al tram afectat de Fontaneda començaran dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern treballarà d’urgència en un pas alternatiu a la carretera de Fontaneda que presenta, en un tram concret de 80 metres, desnivells de més de 10 centímetres. Les obres del tram provisional per on hauran de passar els vehicles mentre es treballa en la carretera malmesa haurien de començar dilluns i l’objectiu és que estiguin enllestides a principi del mes vinent. Així ho va confirmar ahir al Diari el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, que va destacar que el tram afectat ha donat problemes durant els últims anys amb reiterats moviments de terres que alteren el paviment i provoquen que la via no tingui la seguretat que hauria de mantenir: “Aquesta carretera fa 15 anys que es va movent i va provocant sotracs importants enmig de la via. Des de llavors, el Govern va sumant capes d’asfalt a la zona afectada, però no és una solució definitiva.” El pla del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, és acabar definitivament amb la perillositat en aquest tram. És per això que en el consell de ministres passat va aprovar la declaració d’emergència per contractar els treballs i serveis necessaris per restablir un pas alternatiu a la carretera. Així doncs, el calendari amb el qual treballa l’executiu, en col·laboració amb la corporació laurediana, posa dilluns vinent com l’inici dels treballs per habilitar el tram “d’uns 80 metres de llargada i quatre d’amplada” que estarà a tocar de la via actual, explica el comunicat del Govern. La carretera alternativa consentirà la circulació en ambdós sentits i “permetrà el trànsit de vehicles lleugers per la zona amb la màxima seguretat”. Les obres relacionades amb el pas alternatiu haurien d’estar enllestides en tres setmanes, segons la previsió de l’executiu, que aprofitarà el temps per estudiar i redactar el concurs per licitar les obres definitives. “Les actuacions es divideixen en dues fases. La primera consisteix en el pas alternatiu i la segona, els treballs que liciti Govern per restablir la normalitat en el trànsit fins a Fontaneda”, va afegir Majoral, que va negar tenir cap termini per concloure els treballs definitius. La llei que regula la responsabilitat pel que fa a les carreteres del país estipula que tot i que la titularitat de la via és del comú, en aquest cas el de Sant Julià, és l’executiu qui s’ha de fer càrrec del manteniment. Així doncs, el Govern haurà d’assumir el cost dels treballs tant de la primera com de la segona fase.

Reunió amb els veïns

En el marc de la col·laboració entre l’executiu i la corporació, el cònsol major va visitar els veïns de Fontaneda per mantenir una reunió informativa que va durar mitja hora i que va servir per “resoldre dubtes, neguits i explicar en què consistirà el pas alternatiu”. Majoral es va mostrar molt satisfet amb l’assistència i va destacar que “tothom va participar i hi va dir la seva. Al cap i a la fi, és un tema que els afecta de ple”. D’altra banda, la reunió també va servir perquè els veïns comuniquessin al cònsol altres demandes, com “la col·locació de fitons a les voravies i el canvi en el rètol del poble”, va concloure Majoral.

tracking