El desacord entre la constructora i el comú frena la reforma dels Serradells

La corporació prorroga el termini per lliurar les ofertes per a les obres del centre en espera d’un pacte amb l’empresa que en rehabilitava la façana

El desacord entre la constructora i el comú frena la reforma dels SerradellsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La data d’inici de les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells s’endarrereix, un cop més, per la manca d’entesa entre el comú de la capital i Progec, l’empresa que feia feines de rehabilitació a la façana de l’edifici quan es va iniciar l’incendi que va cremar bona part de les instal·lacions. Les discrepàncies entre els dos actors resideixen en el fet que la corporació creu que ha de ser la constructora qui s’encar­regui de refer la façana i seguir amb les obres que es van licitar i pagar, en part, el 2017, mentre que Progec nega ser responsable dels treballs al·legant que ha de ser l’asseguradora del comú qui es faci càrrec del cost de les obres. En tot cas, tant la corporació com la constructora segueixen negociant un acord, fet que ha provocat que s’endarrereixi per segona vegada la data per presentar ofertes al concurs nacional per adjudicar les obres de reconstrucció, reforç estructural i condicionament de la infraestructura. Aquesta, però, hauria de ser l’última vegada que s’ajorna la presentació d’ofertes, i és que l’objectiu del comú és arribar a una resolució, positiva o negativa, amb Progec. “Encara estem negociant i crec que hem avançat, però hem d’acabar de tancar ser­rells. Aquesta setmana hauríem de tenir una resposta, acceptin o no fer les obres”, va explicar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, que va donar un missatge d’optimisme en relació amb arribar a un punt d’entesa: “Crec que estem bastant a prop. Nosaltres els hem dit que han de refer la façana seguint el mateix projecte que es va licitar el 2017, sense cap element modificatiu.”

Nou plec de bases

En el millor dels casos, el comú i Progec arribaran a un acord aquesta setmana, dilluns vinent s’obrirà el plec de bases, es licitaran les obres i es donarà llum verd a preparar la reconstrucció de la infraestructura cremada que hauria de començar el mes vinent. “A nosaltres ens agradaria començar les obres dels Serradells a mitjan mes de març, com a molt tard, així que les negociacions s’han de resoldre ja”, va destacar Marsol, que va ser molt ferma en la seva posició de diàleg: “La nostra intenció és arribar a una entesa perquè el comú s’hi ha esforçat molt, però si no es pot, no es pot.” En canvi, en el cas que el comú i Progec no arribessin a un acord, els treballs interiors i exteriors s’adjudicarien “tots en un mateix lot” i s’obriria la via judicial, on la corporació demanaria a la seva asseguradora el pagament dels 1,8 milions d’euros de la façana que es va negar a desemborsar en l’últim acord que van signar per subsidiar els 6 milions de la rehabilitació que va estimar el perit. “Anirem a la Batllia i demanarem que sigui un tercer qui decideixi si ens ha de pagar o no”, va avançar Marsol, que, a més, va destacar que presentaria a la Batllia una denúncia contra la constructora per resoldre l’acord signat: “A part, els demanarem indemnitzacions per danys i perjudicis per incompliment del contracte.” Un altre possible perjudicat per l’endarreriment de les obres de reconstrucció del centre esportiu són els Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar a mitjan 2021 i que demanen la disponibilitat de l’única piscina de 50 metres del país, la dels Serradells. El comú, però, estima que els treballs haurien de durar prop de 15 mesos i, si es comença al març, la celebració de les proves de natació dels Jocs a la piscina dels Serradells estaria en perill. “Sempre ho hem dit, per a nosaltres la piscina és més important que els Jocs”, va explicar la cònsol, que, tot i això, es va mostrar positiva amb els terminis. “Crec que si sectoritzem les obres, la part de la piscina la podríem tenir feta per als Jocs, espero que la puguem inaugurar llavors. És una obra gran, però prioritzarem aquell sector”, va concloure Marsol.

SENSE ALTERNATIVES PER ALS JOCS SI NO S'ACABA L'OBRA

El Comitè Olímpic Andorrà encara no té alternatives en el cas que les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells no estiguessin finalitzades abans del maig del 2021. Tot i que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, havia especulat en alguna ocasió que si no s’arribava a temps es podria utilitzar alguna piscina exterior d’alguna altra parròquia, qüestionades per si hi havia alguna alternativa, fonts del COA van manifestar ahir al Diari que “encara no ho hem pensat”. De fet, aquest mes de maig hi ha prevista una assemblea general dels comitès olímpics dels petits estats d’Europa, i en aquesta cita s’actualitzaria la situació i es veuria quina alternativa es pot plantejar. D’altra banda, des de la Federació Andorrana de Natació van mostrar-se confiats que les obres acabaran en el termini per disputar els Jocs.

tracking