Escaldes retira les barreres de protecció, que van costar 500.000 euros

La cònsol major, Rosa Gili, diu que cal repensar el projecte perquè moltes de les defenses no estaven ben ubicades

Escaldes retira les barreres de protecció, que van costar 500.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia d’Escaldes-Engordany ha iniciat la retirada de gran part de les barreres antiterroristes que es van instal·lar durant el mes de desembre passat. Així ho va confirmar la cònsol major, Rosa Gili, que va dir que “les hem retirat gairebé totes. No estaven ben ubicades i provocaven problemes de mobilitat i no podíem arreglar un problema tot creant-ne un altre”. Entre els principals problemes que es van detectar a la instal·lació de les defenses antiterroristes hi havia la poca visibilitat que tenien, dificultat en la mobilitat i problemes entorn a l’accessibilitat. Així doncs, Gili va explicar que “els dies que hi havia molta aglomeració de gent hi ha hagut vianants que s’han fet mal en ensopegar amb les barreres perquè no es veien. I també hem detectat diversos punts on la instal·lació dificultava poder passar amb una cadira de rodes, amb un cotxet o amb un carro”.

Repensar el projecte

Per a la cònsol major escaldenca, el que cal fer a partir d’ara és “repensar el projecte”. En aquest sentit, Gili va explicar que “cal fer una anàlisis més profunda. S’han de trobar les ubicacions o el sistema idoni per tal que la seva instal·lació no acabi sent un problema en el dia a dia”. En aquest sentit, fonts properes al comú d’Escaldes-Engordany van comentar que calia replantejar el sistema i que aquest fet s’havia de fer conjuntament amb la policia, que és qui en última instància és responsable de la seguretat ciutadana. Les mateixes fonts van recordar que aquesta instal·lació havia format part d’una prova pilot, de manera especial la nit de Reis, i que a la vista dels problemes ocor­reguts no havia funcionat com s’esperava en la seva instal·lació. Finalment, la cònsol major va dir que la competència de la problemàtica terrorista “recau en el ministeri d’Interior”, i va afegir que “hem de trobar un sistema que permeti tenir les proteccions i no dificultin el dia a dia dels veïns de la parròquia”.

El cost de la prova

Cal recordar que el projecte de la instal·lació de les barreres antiter­roristes a la parròquia escaldenca va ascendir a 500.000 euros. Aquest import ve motivat per la quantitat de travesseres a l’avinguda Carlemany i sobre la base del sistema que es va licitar conjuntament amb Andorra la Vella.

RECURS A L'ARXIVAMENT DE LA DENÚNCIA DELS URBANS

Els agents de circulació van presentar un recurs, en contra de l’arxivament de la causa que va decretar la batlle instructora, a la querella que havien presentat contra una cap i un altre agent per amenaces i coaccions. L’advocada del col·lectiu, Laura López, va dir que presenten “el recurs contra l’aute, perquè no estem d’acord amb la resolució. La batlle instructora ha dit que no hi havia indicis racionals de criminalitat i nos­altres pensem que sí”. López hi va afegir que creu “que no es pot arxivar la causa sense haver practicat les diligències que vam reclamar. És un cas de dues versions oposades i precisament per això s’ha d’instruir”. Finalment, l’advocada dels agents de circulació va dir que esperen “ara que el Tribunal de Corts resolgui el recurs positivament” i es faci així la instrucció del cas.

Escaldes retira les barreres de protecció, que van costar 500.000 euros

Escaldes retira les barreres de protecció, que van costar 500.000 euros

tracking