Espais tancats a l'escola d'Ordino per la intoxicació

Els ministeris de Salut i Educació estan fent inspeccions i analítiques en el centre després que ahir 47 alumnes d'entre 9 i 11 anys patissin ahir un brot d'urticària, vermellor i mal de panxa

Intoxicació massiva a l'escola francesa d'OrdinoANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escola francesa d'Ordino seguirà funcionant amb alguns espais tancats demà com a mesura preventiva després de l'episodi d'intoxicació massiva que es va patir ahir al centre, segons ha informat el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de Ministres. Els responsables de l'escola, que ha obert avui, han reubicat els alumnes de maternal i d'últim cicle en altres espais per prevenció, mentre el ministeri de Salut i el d'Educació segueixen fent inspeccions i analítiques a les zones on es va detectar l'origen de l'episodi per tal d'esbrinar qualsevol patogen o agent tòxic a on es va iniciar el focus.

Intoxicació de 47 nens i un adult

Els serveis d’emergència van traslladar-se ahir la tarda a l’escola francesa d’Ordino després que una quarantena d’alumnes mostressin episodis d’urticària, cefalea i dolor abdominal de caràcter lleu. Tot i descartar que es tractés d’un episodi greu, tres d’ells van ser traslladats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on es van realitzar diverses proves. Tots tres van rebre l’alta. El Govern va informar a través d’un comunicat que en tenir constància de la situació es van desplaçar a les instal·lacions escolars la metgessa i tècnics del ministeri de Salut, com també un metge del SUM i dues infermeres, per fer una primera exploració als nens. També el cos de bombers de la Massana s’hi va desplaçar per determinar si hi havia algun element extern que hauria pogut provocar aquest episodi. Els alumnes, en total 47 d’entre 9 i 11 anys, van ser atesos i fonts de l’hospital van explicar que una desena es va mantenir en observació al mateix centre. Tres d’ells, en canvi, van ser traslladats al centre hospitalari, on es van dur a terme diverses proves per descartar qualsevol mena de complicació, sent donats d’alta al llarg de la tarda. També va resultar afectada una persona adulta. Les primeres informacions van apuntar a una possible intoxicació per factors encara per identificar, tot i que es van plantejar diverses hipòtesis. Fonts de l’hospital van explicar que es podria tractar d’una intoxicació a través de l’aire en l’ambient, tot i que van al·legar que el cos de bombers, amb la seva investigació, va descartar que hi hagués algun factor de caràcter tòxic o verinós que hauria pogut posar en perill la vida dels infants. La segona teoria vindria relacionada amb una intoxicació alimentària, ja que els símptomes s’haurien detectat a l’hora de dinar, tot i que l’hospital en aquests moments també ho hauria descartat, tenint en compte que les primeres reaccions es van trobar abans dels àpats. L’executiu va explicar que de cara a la jornada d’avui s’ha acordat que, per prevenció, els alumnes del centre no utilitzin la zona on es podria haver iniciat el focus i que estan en contacte amb el departament de Bombers i la direcció del centre i les famílies per tal d’esclarir l’origen i seguir l’evolució del cas.

tracking