Sant Julià

Talls de trànsit per la separativa d'aigües a Sant Julià de Lòria

El comú estudiarà passos alternatius durant les tres setmanes que duraran els treballs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va indicar ahir durant la celebració de l’escudella de Sant Sebastià que d’aquí a poc s’iniciaran les obres de separativa d’aigües a la part més cèntrica del poble. “En tema d’aigües residuals i pluvials hi ha un concurs que s’ha adjudicat per a l’avinguda Verge de Canòlich, en el tram que va des de la caseta de Naturlandia fins a la plaça de la Germandat.” Així doncs, va exposar que “els treballs començaran en breu i, a partir d’aquí, s’ha de fer una planificació per als quatre anys per anar acabant els trams que queden per fer”. A la parròquia laurediana hi ha 25 quilòmetres de xarxa residual i sis de pluvial. L’any passat es va fer l’adjudicació dels treballs que es preveu que tinguin una durada de tres setmanes amb un pressupost de 90.000 euros. En el cas concret de l’avinguda Verge de Canòlich, s’hi han de fer rases i posar els tubs. En aquest sentit, Majoral va apuntar que “això implicarà talls de trànsit i s’ha de mirar ben bé la possibilitat que el trànsit estigui tallat però que es pugui continuar circulant”. Sobre les vies alternatives, va considerar que “hi ha un tram molt problemàtic que és des de davant del centre esportiu fins a la caseta” perquè “no hi ha gaires alternatives de circulació”. Quant a la resta de l’obra, va considerar que “es podria passar pel carrer Doctor Palau i no hi hauria gaires problemes”. “En tot cas, s’ha de mirar de complir amb l’obligació que tenim tots els comuns de separar les aigües residuals de les pluvials”, va concloure. A banda d’aquesta zona, queden pendents els treballs al carrer Francesc Escudé, als xalets del Trillà, i les urbanitzacions de les Caubelles (Nagol), els Biaders i Pont i les Extremes (Aixirivall). El comú de Sant Julià és el que més endarrerit anava en aquestes tasques. L’última actuació es va fer al camí de Missa.

La Portalada

Respecte a l’esllavissada que va tenir lloc el mes d’agost a la zona de la Portalada, va assegurar que “encara no se sap de qui seria la responsabilitat”. Majoral va detallar que ara per ara és el Govern qui s’està fent càrrec de les obres: “La Portalada està en un projecte que està executant el Govern i, més enllà d’això, evidentment que hi ha contractes entre asseguradores per mirar qui i com fa front a tot plegat però no en tenim informació .” Pel que fa a quan es podrà saber alguna cosa de la deixalleria, Majoral va remarcar que “no tinc la data, estic pendent dels estudis per saber si l’edifici el podrem preservar o no, però més enllà d’això no en sé res”.

La Germandat

El cònsol va fer aquestes declaracions durant l’escudella de Sant Sebastià i, com és tradicional, abans de l’àpat es va dur a terme l’assemblea anual de la Germandat. En relació amb els projectes de l’entitat, Majoral va comentar que “ja amb l’anterior consolat, la Germandat va començar a treballar un projecte per fer un hospital de dia, així ens ho han dit, i el que ha fet aquesta corporació és posar-se a la seva disposició per treballar de manera conjunta en aquest projecte”. “Encara no he tingut temps d’agafar el dossier però hem d’avaluar en quin punt es troben i seguir treballant conjuntament amb el Govern, com no pot ser d’una altra manera, perquè aquest projecte sigui una realitat i li puguem trobar una ubicació”. Un altre dels projectes de la Germandat que es va dur a terme és la sala de vetlles que es va inaugurar l’any 2014 a la placeta de Callís d’Isla.

SANT JULIÀ SERVEIX 2.500 RACIONS D'ESCUDELLA PER SANT SEBASTIÀ

Sant Julià. Els escudellaires van servir 2.500 racions del plat típic en la diada de Sant Sebastià. Els cuiners s’hi van posar a les sis de la matinada però no va ser fins quarts de dues que es va començar a servir i en poc més de mitja hora s’havia acabat l’escudella. El cònsol major, Josep Majoral, va remarcar la importància de valors com la germanor.

Talls de trànsit per la separativa d'aigües a Sant Julià de Lòria

Talls de trànsit per la separativa d'aigües a Sant Julià de Lòria

tracking