Festivitat

Més de 9.000 racions d'escudella per Sant Antoni

Centenars de persones s'han aplegat a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana

Més de 9.000 racions de l'escudellaEduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fileres de gent, plats buits, olles plenes i molta gana. L'escudella de Sant Antoni ha aplegat centenars de persones a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana, on s'ha celebrat la tradicional festivitat de Sant Antoni, que ha repartit en total més de 9.000 racions.

A la capital, aquest migdia, la plaça Guillemó s'ha omplert de gom a gom. Elsescudellaires, que han repartit 4.500 racions, s'han aplegat a les cinc de la matinada per començar a preparar el tradicional àpat, aquest any dedicat a la Gresca gegantera que celebra el 35è aniversari de la seva fundació, en una nit que no ha estat tan freda com anys anteriors. La cònsol major,ConxitaMarsol, ha indicat que s'han servit 4.500 plats d'escudella "o més", tenint en compte el bon temps, i ha celebrat els cinquanta anys d'una tradició tan arrelada.

L'Escudella d'Escaldes-Engordany ha repartit més de 2.500 racions, segons ha assegurat l'escudellairemajor, JacobSànchez. Des de les tres de la matinada la vintena de cuiners han estat preparant les sis olles principals del plat típic, tot i que "enguany n'hem preparat una d'auxiliar, ja que l'any passat hi va haver gent que es va quedar sense". Amb un marge de dues hores s'han repartit les racions amb el plat commemoratiu que aquest any portava la imatge de l'edifici antic de FEDA. "Cada any intentem buscar un edifici emblemàtic de l'Andorra antiga o bé un paisatge característic" ha explicatSànchez.

A la Massana la plaça de les Fontetes també ha aplegat centenars de comensals preparats per omplir els plats d'escudella. L'equip de cuiners, encapçalats per Josep MariaTroguet, han donat la benvinguda a dos nous membres, AlbertFormentíi AlíAouraghe, ihanrepartitmés de 1.300 racions. Les sis olles, que han començat a bullir a les sis del matí, s'han buidat i no hi ha quedat ni una mica de caldo, i per aquest motiu l'equip organitzatiu ja ha començat a pensaraampliar les racions per a l'any vinent, ja que la festivitat caurà en diumenge.

La capital reparteix 4.500 plats d'escudella

tracking