ENGINYERIA

Apapma i el PS se sumen a la marxa contra el telefèric al pic de Carroi

Els socialdemòcrates reclamen que es faci una consulta oberta perquè la població decideixi si volaquesta infraestructura

Apapma i el PS se sumen a la marxa contra el telefèric al pic de Carroi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació en favor del paisatge i del medi natural Apapma i el Partit Socialdemòcrata se sumen a la marxa convocada per diumenge en contra de la construcció del telefèric fins al pic de Carroi. Tots dos donen suport així a la iniciativa sorgida del mateix col·lectiu que recull signatures per oposar-s'hi a través de la plataforma digital change.org. Per al president d'Apapma, Carles Iriarte, el problema radica en el fet que no existeix una legislació al Principat que pugui preservar els espais naturals i avaluar-ne els projectes abans que esfacin. En aquest sentit va dir que "reclamem que es faci una llei d'impacte ambiental i que s'equiparials estàndards europeus, i llavors poder avaluar si el projecte es pot o no es pot tirar endavant. Segons Iriarte, el fet que hagi sortit del col·lectiu que recull signatures a change.org no és un problema per donar-hi suport. El president d'Apapma ha dit que"estem a favor que la gent es mobilitzi i no cal que tot es canalitzia través d'associacions".

Carreguen contra Marsol

Per la seva part, Pere Baró, secretari d'organització del PS, va carregar durament contra la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, per tirar endavant el projecte del telefèric del pic de Carroii va dir que "creu que per guanyar unes eleccions ja pot fer el que vulgui". A més a més, Baró valamentar que el projecte només s’abordés des del comú d'Andorrala Vella quan, per al PS, les conseqüències del telefèric acabarien afectant tot el país. En aquest sentit va dir que "es pensa (Conxita Marsol) que està dirigint el país?". El dirigent del PS va anar més enllà i va reptar l'actual equip de govern d'Andorra la Vellaa convocar una consulta "en què tots els veïns hi puguin dir la seva" i es vegi realment si volen o no aquest telefèric. A més a més, va deixar la porta oberta a votar afavor de la proposta si aquesta estava recolzada per la ciutadania en aquesta consulta. Per a Baró, "el que cal és una política participativa. Nosaltres ho hem defensat tota la campanya. No podem oblidar que s'han recollit més signatures en contra de la infraestructura que no pas vots va tenir la senyora Marsol les passades eleccions". Les crítiques dels socialdemòcrates no es van acabar aquí, i també n'hi va haver per als membres de SDP del govern parroquial. D'aquests, Baró va dir que "abans els preocupava molt tot el tema relacionat amb el medi ambient; ara a SDP sembla que la cadira els ha fet canviar d'opinió". Finalment, Pere Baróva dir que tot i l'oposició al giny" no crec que Marsol es reuneixiamb ningú". Preguntada al respecte, la cònsol major d'Andorrala Vella, Conxita Marsol, va declinar fer declaracions i es va remetrea les que va fer en acabar la sessió del consell del comú de divendres passat, quan va afirmar que no havia comptat les signatures que li havien entregat i que la construcció del telefèric del pic de Carroi estava avalada pels resultats de les comunals, ja que en portaven l’execució al programa electoral.

tracking