ANDORRA LA VELLA / ESCALDES-ENGORDANY

La cavalcada de Reis augmenta la seguretat a les avingudes principals

Els organitzadors han decidit instal·lar unes tanques per evitar que els infants puguin entrar als carrers i ser atropellats

La cavalcada de Reis augmenta la seguretat a les avingudes principals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cavalcada de reis de la capital i d’Escaldes-Engordany augmenta la seguretat durant la desfilada amb unes tanques al llarg de les avingudes Meritxell i Carlemany per tal que els infants no puguin passar pel mig de les carrosses. En total seran setze carrosses les que es passejaran i que repartiran més de deu tones de caramels, tots sense gluten. El vicepresident d’Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany (UPTEE), Jaume Ambor, va explicar ahir al Diari que la decisió de posar una protecció als carrers principals per on hi haurà la rua ve a causa del risc que corrien els infants quan els Reis tiraven els caramels, ja que “es llençaven a recollir-ne o s’interposaven entremig d’alguna de les carrosses i això és perillós”. Així, les dues avingudes principals, punts neuràlgics de la cavalcada, comptaran amb unes tanques que no permetran el pas del públic. Els caramels que es repartiran també són especials, ja que seran aptes per a qualsevol persona que tingui intolerància al gluten. En total se’n preveuen més deu tones, gairebé 2.000 quilos més de caramels que en anys anteriors i que es repartiran al llarg de les dues hores que es preveu que duri el recorregut que enguany s’iniciarà a les 18.30 h des de l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella i que recorrerà les avingudes Meritxell, Carlemany, Copríncep de Gaulle, del Pessebre i de les Escoles i el carrer del Prat Gran per finalitzar a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, on seran rebuts pels infants en una de les nits més màgiques de l’any. Avui al matí, però, a les 12 del migdia, el Carter Reial recollirà les cartes dels nens a la plaça Coprínceps. En total, unes 500 persones participaran en la nit màgica, que es repartiran entre personatges de l’imaginari infantil, personatges del món del cinema i la literatura, com també els Menairons d’Andorra la Vella, com ara Aladdin, Bob Esponja i Pinotxo. Les carrosses del Patge Reial i de Ses Majestats d’Orient estaran custodiades per col·laboradors amb capa daurada. La resta estaran animades, cadascuna, per una vintena de participants i comptaran amb un equip de deu persones que n’assumiran la seguretat i l’acompanyament. També hi haurà un grup d’animació amb disfresses de personatges d’actualitat. Un col·lectiu de més 50 persones, entre membres de l’organització conjunta i responsables de carrossa completaran el nombre d’efectius mobilitzats.

ALTRES CAVALCADES

Canillo A les sis de la tarda des del pàrquing del telecabina acabant a la plaça Prat del Riu.

Encamp A partir de les sis la comitiva Reial i el seguici de patges recorreran els carrers de la vila fins a arribar a la plaça dels Arínsols.

El Pas de la Casa Arriben en totterrenys i carrosses. A partir de les sis, descens de torxes a les pistes d’esquí.

Ordino Els Reis seran a un quart de set a la casa pairal. A les set, a l’ACCO, amb la representació dels Pastorets.

La Massana Els Reis arriben a lloms d’un cavall a la plaça de les Fontetes. El recorregut comença a les 17 hores des del Prat Gran de Colat.

Sant Julià a les 18 h a l’avinguda Verge de Canòlich fins a arribar a l’antiga Casa Comuna.

tracking