relleu als comuns

Rabanaque entra al comú d'Escaldes com a cap de comunicació

Gili l’escull com a director de campanya a les comunals després de l’experiència a les generals de l’abril quan anaven en coalició amb els liberals

Rabanaque entra al comú d'Escaldes com a cap de comunicació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la campanya que va portar Rosa Gili a la victòria les eleccions comunals passades, Ferran Rabanaque, ha estat l’escollit per posar-se al capdavant del departament de comunicació del comú d’Escaldes. Tot i així les seves funcions aniran més enllà de les estrictament específiques del càrrec que ocuparà, i passarà a ser una de les persones que conformaran el nucli dur que la nova cònsol dissenyarà al seu voltant. Rabanaque té un perfil eminentment polític molt més que tècnic tal i com queda palès en la seva extensa carrera professional, de manera que de facto es convertirà en el seu “cap de gabinet” . La relació de la socialdemòcrata Rosa Gili amb el flamant cap de comunicació, reconegut simpatitzant liberal, sorgeix a les eleccions generals de l’abril passat. El PS i Liberals d’Andorra tanquen per sorpresa un pacte per concórrer junts a les llistes parroquials de forma paritària. A la circumscripció nacional cada partit presenta llistes per separat. El tàndem escollit per confeccionar la parroquial d’Escaldes sota la marca genèrica de d’Acord, és Rosa Gili pel PS i Marc Magallón pels liberals. El 7 d’abril assoliran contra tot pronòstic la victòria en el que es considerava un feu inexpugnable de DA. L’estratega per part dels liberals per portar la campanya tal i com ha fet al llarg de la trajectòria és Ferran Rabanaque, amb el qual Gili estableix un fort lligam professional tot i ser d’ideologies del tot contraposades. Fins a l’extrem que quan decideix dimitir com a consellera general pocs mesos després d’haver jurar el càrrec per disputar el consolat al candidat de DA Miquel Aleix, el recupera perquè li dirigeixi la campanya. En aquesta ocasió el PS es presenta a les eleccions en solitari. I també contra tot pronòstic descavalquen DA d’un consolat que portava més de setze anys sota el seu control. Primer amb Toni Martí al capdavant i després amb Trini Marín. Rabanaque treballa en la campanya en exclusivitat per al PS, i no solament assessora Gili sinó també les llistes de Canillo i Ordino a les quals s’han incorporat membres del partit o simpatitzants. La voluntat de Gili de substituir tots els càrrecs de confiança que van ser nomenats pels anteriors gestors de la corporació és una decisió que es va conèixer des que va prendre possessió del càrrec el 28 de desembre passat. L’interventor, el secretari general (l’escollit per rellevar-lo és l’ex del ministeri de Cultura al Govern del PS, Cerni Escalé), el director d’informàtica, l’assessora d’urbanisme, la responsable de l’àrea de circulació, la dissenyadora gràfica, la fotògrafa i la cap de comunicació. Aquest últim lloc de responsabilitat comunal és el segon càrrec que cobreix Gili amb l’elecció de Ferran Rabanaque.

Sempre amb els liberals

La trajectòria politicoprofessional de Rabanaque va lligada a la figura de Marc Forné quan relleva Òscar Ribas al capdavant de la direcció de Govern el 1995 i li ofereix ocupar la secretaria general. Una responsabilitat que accepta i que ocuparà prop de dos anys i mig. Discrepàncies amb diversos membres del Govern i de les formacions que li donen suport el porten a deixar el càrrec tot i que segueix vinculat a Marc Forné. L’agost de 1997 és nomenat secretari del cap de Govern i posteriorment també tindrà responsabilitats com a cap de protocol. En el primer Govern Forné va exercir de portaveu. El 1999 deixa la secretaria, abandona la primera línia política i no torna a tenir responsabilitats rellevants fins que el 2009 es fa càrrec de la campanya a les eleccions generals de Coalició Reformista (CR), l’enèsima refundació del centredreta andorrà. El 2011 porta la campanya d’UL de Josep Pintat amb el qual repetirà el 2015 quan aquest era encara el líder dels liberals.

Rabanaque entra al comú d'Escaldes com a cap de comunicació

tracking