El Poblet de Nadal s'ampliarà cap al centre històric i la plaça del Consell

Conxita Marsol va confirmar que la passarel·la que ha d’unir els dos recintes es començarà després deles vacances

El Poblet de Nadal s'ampliarà cap al centre històric i la plaça del ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pròxima edició del Poblet de Nadal pot venir amb diverses novetats. Una seria l’ampliació cap al centre històric d’Andorra la Vella, fins i tot arribant a la plaça del Consell General. Així ho va confirmar la recentment reescollida cònsol major, Conxita Marsol, que va dir que “ja em veig el Poblet anant per la passarel·la i arribant fins a la plaça del Consell General si arribem a un acord amb Sindicatura i revalorem tot el centre històric, que té espais molt interessants”. Aquesta ampliació cap a aquella zona de la capital va íntimament lligada a la construcció de la passarel·la que ha d’unir la plaça del Poble amb la del Consell General. En aquest sentit, cal recordar que les obres en qüestió ja van ser adjudicades per un import de 631.900 euros a Construccions Modernes.

Obres aturades

No obstant això, la seva execució estava pendent d’arribar a acords amb els propietaris per on passarà la passarel·la, fet que n’havia endarrerit l’execució. Segons va explicar la mateixa Marsol, “el ministre ja m’ha confirmat que té tots els acords amb els propietaris i que, tan bon punt les empreses tornin de vacances, començarà la construcció”. Parlant sobre el futur del mateix, Conxita Marsol va recordar que “el Poblet ha de continuar creixent, va ser una de les grans apostes de la corporació”. Un cop acabada la present edició, la cònsol té previst reunir-se amb totes les persones que hi han participat per avaluar-ne les possibles millores de cara al futur. En aquest sentit, la corporació és ambiciosa i per Marsol “el Poblet volem que sigui la referència del sud d’Europa”. Així doncs, tot i la inspiració que hi hagi pogut haver amb iniciatives similars que es produeixen als països centreeuropeus o a Escandinàvia, “nosaltres l’hem adaptat i l’hem fet molt nostre. No hem fet cap còpia del que hi ha a fora”, va comentar la cònsol major.

Horaris d’obertura

Un altre dels temes que caldrà abordar per a les futures edicions de Poblet és l’horari i dies d’obertura del mercat de Nadal. Els paradistes en alguna ocasió haurien reclamat poder obrir fins més tard de les nou del vespre els dissabtes i més enllà de les set els altres dies. “Jo estic encantada de la vida que vulguin obrir més estona. Sempre ens ha costat una mica que els paradistes volguessin venir tots els dies, perquè també volien fer festa. Per això vam fer aquests horaris”, va recordar Marsol, que va afegir que “i si ells ens asseguren que poden estar oberts, nosaltres encantats. I si poguéssim allargar fins a Reis el mercat, endavant”. Sobre les primeres valoracions de l’actual edició, la màxima dirigent del comú es va mostrar molt satisfeta i va dir que ja tenen “les primeres informacions de Govern, sobre les entrades del Nadal a Andorra de tots els països d’Europa; és el més potent en aquests moments, i el Poblet de Nadal porta gent i estem contents que això sigui una realitat”. A més a més, Conxita Marsol va comentar la importància de l’edició actual, que ha comptat amb la presència del xef Josep Maria Kao, i va dir que “aquest és un any important per al Poblet, perquè ha suposat la consolidació”. Marsol es va mostrar molt contenta dels canvis, especialment els gastronòmics que s’havien introduït en la present edició, i va comentar que “aquesta dimensió que hem donat com a zona gastronòmica ha agradat molt i això farà que continuem potenciant-ho”.

tracking