Un tall elèctric a la capital afecta 850 clients durant gairebé una hora

FEDA va trobar un defecte a la línia aèria que va provocar que s’hagués de fer ús d’un grup electrogen auxiliar a la Comella

Un tall elèctric a la capital afecta 850 clients durant gairebé una horaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria en la línia aèria de la capital va deixar sense subministrament elèctric 850 clients ahir al migdia. L’equip de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) va poder restablir el servei al cap de 45 minuts tot i que per a 47 clients va ser necessari l’ús d’un grup electrogen que s’utilitza en aquests tipus de casos i que permet donar servei amb les mateixes condicions. A les vuit del vespre es va restablir la normalitat entre tots els afectats. La incidència va afectar les zones de l’avinguda Tarragona, la Margineda i la Comella. El tall elèctric es va produir pocs minuts abans de la una del migdia, tot i que el servei en menys d’una hora va quedar restablert per a la majoria els clients. En total, 803. Els 47 restants van poder continuar tenint electricitat amb normalitat passats els 45 minuts, tot i que va ser a través del complement que s’utilitza, que segons va explicar FEDA només es fa servir en aquests casos. El motiu pel qual es va produir l’avaria no es va detectar fins passades les sis de la tarda, quan l’entitat pública va explicar al Diari que es tractava d’un petit defecte a la línia aèria, és a dir, al sistema de cablejat que se sosté amb posts o torres, deixant així els clients de la Comella amb funcionament elèctric a través del grup electrogen. En aquesta zona, a part d’alguns habitatges, es troben bàsicament magatzems. Així, FEDA, un cop detectats els motius de la incidència, va decidir restablir la normalitat a les vuit del vespre, “moment en què molts dels magatzems ja no treballen i l’afectació passarà a ser mínima”. Aquest retorn al sistema aeri va suposar, doncs, que novament durant pocs minuts la Comella tornés a estar sense subministrament elèctric.

Talls recurrents

Aquests tipus de defectes, l’entitat va explicar que són els més recurrents i que poden ser causats per diversos motius com, per exemple, algun tipus d’incidència en els parallamps instal·lats. A més, van assegurar que no suposen un pes de gran dificultat a l’hora de poder-ho solucionar. De totes maneres, quan l’error no es detecta amb facilitat, l’empresa es veu obligada a fer ús d’aquest sistema complementari. El grup electrogen, però, en cas que es produís un tall perllongat en el temps, podria suposar un cost elevat respecte a la línia elèctrica que s’utilitza normalment. Tot i així, des de FEDA van assegurar que el volum d’incidències que es produeixen anualment al Principat no són excessives i que en comparació amb altres països aquestes són molt baixes.

tracking