justícia

Els Cachafeiro, davant l'última opció per no perdre el Punt de Trobada

El Constitucional admet el recurs d’empara per analitzar si l’arxivament de la querella contra la família Mallol i Pyrénées és correcte

Els Cachafeiro, davant l'última opció per no perdre el Punt de TrobadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Cachafeiro tenen al Tribunal Constitucional l’últim cartutx en el litigi amb el Grup Pyrénées i la família Mallol pel contracte d’ar­rendament del terreny del Punt de Trobada, ja que els actuals llogaters consideren que els aspirants a gestionar el centre comercial i la propietat van signar un contracte fictici per deixar-los fora de la pugna.

El TC va comunicar ahir a les parts afectades que accepta el recurs d’empara dels Cachafeiro i, per tant, estudiarà si a l’arxivament de la causa per part del Tribunal Superior hi ha hagut una vulneració dels drets a la jurisdicció, a obtenir una decisió fonamentada en dret i a un procés degut substanciat per un tribunal imparcial predeterminat per la llei. Els empresaris del centre lauredià reclamen al TC que anul·li l’aute impugnat i els acords anteriors que arxiven la causa.

La demanda ha estat interposada per les dues empreses dels Cachafeiro (Execo i Cori), i se sol·licita al TC que “disposi la conversió de les diligències prèvies a sumari pels presumptes delictes majors d’estafa en grau de temptativa i d’estafa qualificada amb frau processal i superior a 6.000 euros consumada”. El recurs insisteix al Constitucional en “la suspensió dels efectes de l’aute impugnat i de les resolucions anteriors”. El TC admet a tràmit el recurs d’empara però sense efectes suspensius.

El Tribunal Superior havia rebutjat l’últim recurs presentat pels Cachafeiro perquè s’instrueixi la querella per estafa derivada d’una simulació de contracte entre la família Mallol i Pyrénées. El recurs al TC va arribar després que ja s’hagués tombat en tres instàncies diferents.

Estafa

El canvi de negoci és l’origen de la disputa i va motivar la querella per estafa contra els germans Mallol (propietaris del terreny on s’ubiquen els grans magatzems) i Pyrénées (amb qui els Mallol han signat un acord perquè passin a ocupar comercialment l’edifici del Punt de Trobada). Els Cachafeiro defensen que el contracte per fer el canvi d’usuari comercial del Punt de Trobada és un intent de frau, en el qual haurien inflat el preu del lloguer anual per impedir que els encara actuals inquilins poguessin renovar el lloguer igualant l’oferta.

Els Cachafeiro, davant l'última opció per no perdre el Punt de Trobada

tracking