Construcció

Els comerciants dels voltants de The Cloud demanen un espai públic

Asseguren que les obres prop de la plaça que van finalitzar al juliol els van comportar pèrdues importants en les vendes

Els comerciants dels voltants de The Cloud demanen un espai públicMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments situats a la plaça de The Cloud demanen que no s’edifiqui a la zona on es troba l’antiga caserna de bombers. Asseguren que l’espai s’ha de mantenir com a espai públic, amb una zona verda, per exemple, “que donaria vida a la plaça”, assegura una de les comerciants. Amb les darreres obres al voltant de la plaça, que van finalitzar el mes de juliol, asseguren que van patir una davallada en les vendes.

El president de l’Associació de comerciants del Fener Boulevard, Joan Babot, explica que des de l’entitat estan contents amb l’espai que hi ha a hores d’ara, amb negocis com el Hard Rock Cafe. En aquest sentit, Babot diu que la zona té molta lluminositat, té bons accessos per als vianants i bones connexions amb els punts neuràlgics del comerç.

Altres comerciants, en canvi, creuen que l’espai s’hauria de convertir en una zona verda on hi hagués, per exemple, un parc infantil. “A l’estiu és una zona on hi fa molta calor i és difícil passejar-hi, ja que no hi ha ombra ni un espai amb una mica de verd”, explica Sandra Aleix, una de les propietàries, que té un negoci de roba. “Amb quatre avets i un espai per descansar seria suficient per donar més bona imatge a la zona. Això ja ho vaig comentar al comú.” De fet, Conxita Marsol, cònsol major, va assegurar que està “pràcticament” tancat l’acord per mantenir l’espai públic que dona a l’avinguda Meritxell.

Les paraules d’Aleix, però, no són a l’uníson. Algun botiguers mostren la conformitat que es construeixi un edifici a la parcel·la, al·legant que “no és un espai gaire bonic i s’hi ha de buscar una solució, ja que és una plaça que tampoc té gaire vida”. Una afirmació que alguns botiguers contraposen, assegurant que és un espai on s’hi han dut a terme concerts, concentracions i protestes, i que també ha estat escenari d’esdeveniments com el Shopping Festival, que va finalitzar la setmana passada, o trobades de cotxes.

La preocupació dels botiguers i restauradors, però, va més enllà. Malgrat que hi hagi divergències d’opinions sobre què es podria fer a la parcel·la, tots coincideixen que no volen que es repeteixin unes obres en aquella zona. “És una zona una mica precària pel que fa a les compres perquè hi torni a haver noves obres”, afirma Aleix. “Si realment hi volen tornar, al final valdrà més la pena que tanqui el negoci perquè vam patir molta pèrdua en la darrera remodelació.” A més, també manifesten que malgrat que l’espai actual no acabi d’estar del tot definit, “té bona connexió amb l’avinguda Meritxell i altres establiments situats en carrers paral·lels a aquesta”. Així, consideren que és important “mantenir l’espai obert perquè els negocis puguem continuar endavant correctament”, ja que tenen por que puguin tornar a patir pèrdues econòmiques.

El conjunt de comerciants diuen que a hores d’ara no han rebut cap notificació per part de l’administració perquè els expliqui el projecte, ni com ni quan es duria a terme la nova construcció. De fet, la cònsol ja va afirmar fa uns dies que les negociacions encara s’estan treballant i que encara quedaria per veure “on i com es construirà” l’edifici, i que el Govern i Andorra Telecom “tenen la disposició per parlar” de l’espai a The Cloud.

Des de l’Associació de comerciants del Fener Boulevard consideren oportú que un cop s’hagi acabat de definir el projecte “es jutgi” el que sigui necessari, però que a hores d’ara és “aviat per fer-ne una valoració, ja que encara es desconeix cap a quin tipus d’edificació s’encaminarà la nova construcció”.

tracking