Meteorologia

La primera nevada deixa gruixos de deu centímetres a cotes altes

Les precipitacions no van provocar problemes a les carreteres, més enllà de la necessitat d’equipaments a parròquies altes

La primera nevada deixa gruixos de deu centímetres a cotes altes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta neu i pocs ensurts. La primera nevada important de la temporada va deixar gruixos d’entre un i tres centímetres a les parròquies baixes i prop de deu a les zones superiors als 1.500 metres, segons va informar ahir el servei de Meteorologia, però no va provocar ni grans col·lapses ni problemes de circulació. “Sí que hem registrat trànsit dens al matí a la Massana per la combinació de la neu i el trànsit d’hora punta, però ha estat momentani”, van manifestar des del servei de Mobilitat.

De fet, les previsions de primera hora eren més negatives del que va resultar la jornada. No es van tallar els accessos amb França malgrat que un accident a l’RN-20, entre Acs-dels-Tèrmes i l’Ospitalet, va obligar a tallar el trànsit en ambdós sentits a les deu del matí durant una estona. Durant tot el dia, a més, hi va estar prohibit el pas de vehicles de més de 19 tones. La necessitat d’equipaments va ser obligatòria d’Escaldes a parròquies altes a primera hora del matí però les restriccions es van anar aixecant durant el dia. Al tancament d’aquesta edició es necessitaven a partir de Soldeu i a la CG-3, a partir del Serrat.

De cara a avui i demà, Protecció Civil destaca que no s’esperen nevades, malgrat que les temperatures baixaran encara més. En aquest sentit, recomanen cura quan es condueixi i també amb els gruixos de neu i gel acumulats si es passeja pel carrer.

Primer cap de setmana d’esquí

Malgrat algunes molèsties, la neu va confirmar ahir una notícia esperada pels esportistes: l’obertura d’Ordino Arcalís demà, la primera estació que entra en funcionament aquesta temporada. Segons un comunicat enviat pel camp de neu, demà estaran a disposició dels esquiadors un total de deu pistes, ja que “la darrera nevada de la nit de dimecres passat va deixar fins a 20 centímetres de neu nova, que gràcies a l’absència de vent es van sumar al gruix existent”. De moment, l’àrea esquiable es concentrarà a la Coma, la qual, gràcies al telecabina, actuarà com una petita estació independent.

Tot i aquest primer cap de setmana d’esquí, ni Mobilitat ni Protecció Civil esperen problemes per circular o accedir al país. “Els primers dies acostumen a ser tranquils, és quan s’obren totes les estacions que el gruix de visitants comença a ser important”, va explicar Jaume Bonell, director de Mobilitat.

tracking