reportatge

Un davantal deliciós

La Mostra Gastronòmica d’Andorra arriba a la seva 28a edició amb un concurs per escollir el millor plat tradicional i original. A més, es va obrir un espai gurmet amb productes poc freqüents al país. En la mostra va participar un restaurant amb estrella Michelin.

Un davantal deliciósMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un entrecot “gourmet premium” i una comtessa de foie amb xocolata negra. Aquests van ser els dos plats guanyadors de la mostra gastronòmica d’Andorra celebrada aquest cap de setmana a Ordino. Una mostra que enguany va voler posar en valor la interacció entre els comensals i la vintena de restauradors participants a la jornada, amb un concurs per escollir el millor plat tradicional, l’entrecot del restaurant Manacor, i el millor plat original, la comtessa de foie de l’Hotel Coma. I el més interessant, el premi, un davantal.

L’edició d’enguany, que ja en va sumar vint-i-vuit, també va comptar amb un nou espai gurmet on es van poder veure productes que segons el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, eren “molt selectes i que costaven de trobar al país”. Així, la mostra gastronòmica per primera vegada va passar de dos a tres dies de celebració. “Creiem que era necessari reforçar aquesta mostra que tothom espera després de Tots Sants.”

La mostra gastronòmica, que ahir va culminar amb tasts de productes del territori com també d’altres cultures, va tenir un aforament complet. De fet, Serracanta, que va valorar la jornada positivament, va explicar que s’havien venut tots els tiquets des de feia una setmana, “un fet que demostra que la gent té interès per a poder a venir a degustar els plats que s’ofereixen”.

Enguany, i per primera vegada, un restaurant amb estrella Michelin a Barcelona també en va voler formar part. El restaurant Koy Hermitage, especialitzat en la cuina japonesa, va oferir ramen japonès i sushi, uns plats que van provocar cues d’espera que van arribar als 15 minuts. Els membres dels restaurants, que també estan instal·lats a Andorra des de fa set anys, van explicar que la mostra gastronòmica els va servir com a “prova del que vindrà a ser la temporada d’hivern”. També van assegurar que es plantegen repetir en properes edicions “després dels bons resultats” que van aconseguir. I és que segons el conseller de Turisme, el fet que hi hagi hagut un restaurant amb estrella Michelin que s’hagi interessat “és símbol de la importància que ha anat assolint al llarg dels anys”.

La combinació entre cuina tradicional i moderna, Serracanta va explicar que l’escullen els restauradors. A més, poden triar els plats a cuinar. De totes maneres, des de l’organització se’ls demana que siguin dos plats diferents i un mínim de racions a tenir en compte.

tracking