El comerç del Pas reclama més agents de policia i de circulació

Els comerciants sol·liciten al comú que hi hagi més agents de circulació

El comerç del Pas reclama més agents de policia i de circulacióANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més seguretat i un autobús directe entre el Pas de la Casa, l’Hospitalet i Acs-dels-Tèrmes. Aquestes van ser les demandes més destacades dels empresaris i comerciants del Pas en la reunió que van mantenir ahir amb el Govern i el comú d’Encamp. La d’ahir és fruit d’un seguit de trobades periòdiques pactades, entre les administracions nacionals, la comunal i els comerciants del Pas, per resoldre les problemàtiques endèmiques i les reivindicacions provinents de la localitat encampadana.

Etiquetes:

Seguretat i transport

Els empresaris pretenen que el Govern hi desplegui més agents. Però les demandes van més enllà i no reclamen únicament efectius policials per tal de garantir la seguretat, sinó que demanen agents de la circulació per poder acabar amb les problemàtiques ocasionades per l’alt volum de trànsit que es genera la temporada d’hivern.

D’altra banda, també sol·liciten que s’estableixi aquesta línia de bus directe amb les localitats de l’Arieja, per tal que els treballadors francesos que estan ocupats a Andorra hi puguin arribar més ràpidament, sense que tinguin necessitat de canviar de residència ni hagin d’agafar el cotxe particular. Aquesta última proposta també es va fer arribar als governs dels municipis francesos.

L’executiu, representat per Jordi Gallardo, ministre d’Economia, va rebre un dossier d’una vintena de pàgines en què, a més a més de les demandes ja citades, s’incloïa un calendari d’activitats que es voldrien fer durant la campanya d’hivern.

El ministre va recordar que una iniciativa similar s’havia intentat des de la Tor de Querol fins al Pas, però que “cap empresa andorrana hi està interessada”.

En la mateixa línia, els comerciants del Pas també van demanar al representant de l’executiu que s’estableixin bonificacions i descomptes en els preus per a les persones de la localitat, o les que hi volen arribar, incentivant d’aquesta manera l’ús del transport públic i no del cotxe particular.

Gallardo va dir que “ens hem compromès a fer una acció directa perquè reverteixi directament a la butxaca dels ciutadans” i es va comprometre a traslladar les peticions i el dossier d’activitats a la resta dels ministres del Govern, i de manera molt especial a la ministra de Turisme, Verònica Canals, per tal que les pugui gestionar directament des del seu ministeri.

Per la seva part, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon, va demanar, a més a més, la gratuïtat del túnel d’Envalira, ja que “els veïns del Pas som els únics que hem de pagar per fer servir un túnel”. El president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, va dir que hi hauria una nova reunió per concretar accions cap a final de novembre. Carrié va dir que “primer demanem que ens autoritzin les activitats i després que ens ajudin en tots els àmbits”, esperant que les activitats prosperin.

Finalment, el ministre Gallardo va dir que “hi ha la voluntat que cada vegada hi hagi més gent que opti per pujar a treballar al Pas o a viure-hi”. I va voler posar en valor les trobades celebrades a les poblacions del sud de França, tot afirmant que els job mettings eren una bona eina. El representant de l’executiu va demanar que “hi hagi més col·laboració amb el servei d’Ocupació per tal de poder diversificar l’oferta”.

tracking