Vila negocia amb la Federació de Canoa fer una prova al riu

Creu que no caldrien tantes hores de bombeig d’aigua com amb el ràfting

Vila negocia amb la Federació de Canoa fer una prova al riu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va manifestar que el comú està duent a terme negociacions amb la Federació de Canoa i Caiac per realitzar una prova de descens al riu Valira. “És possible que es tiri endavant, però seran decisions que prendrà qui les hagi de prendre”, va explicar Vila sobre la possibilitat de fer descensos en canoa i ràfting. El cònsol major lauredià manté la seva percepció que proves d’aquestes característiques no necessitarien un bombeig d’aigua tan important per part de Forces Elèctriques d’Andorra com va fer durant el ràfting que es va realitzar durant la festa major de Sant Julià el passat estiu. “Va ser una prova que es va fer durant moltes hores, aquelles hores no són necessàries i jo crec que amb dues serien suficients a l’estiu”, va explicar Vila, que va recordar que la quantitat d’aigua depèn de la neu i de la pluviometria que hi hagi cada any, i que aquets nivell “pujarà i baixarà en funció de les necessitats”.

Vila també es va referir al projecte de la tirolina. “Hem de celebrar que tenim els permisos del Govern, que es pot dur a terme i que tocarà al proper consolat decidir si ho vol tirar endavant i com ho vol fer”, va manifestar Vila, que va reiterar la importància de fer realitat aquest projecte, ja que “ajudaria a fer funcionar Naturlandia i el recol·locaria com a líder dins el Pirineu en les activitats outdoor”. Així mateix, Vila va manifestar que quan va entrar al comú el primer objectiu era “agafar força”. “Teníem un endeutament de 23 milions i l’hem deixat a 13; teníem Camprabassa que estava perdent cèntims i ara tenim un compte d’explotació operatiu positiu de 500.000 euros”, va defensar el cònsol major lauredià, que va afegir que “les despeses de Camprabassa són ara un milió menys que quan vam entrar”. Vila considera que hi ha una bona situació per fer “afrontar aquesta segona etapa de consolidació definitiva”.

Davant la proximitat de les eleccions comunals, Vila també es va referir a la seva decisió de no presentar llista. “Amb tres candidatures creiem que són suficients”, va manifestar el cònsol major de Sant Julià, que considera que una quarta llista hauria estat “innecessària”. “Crec que hi ha voluntat de tirar endavant la par­ròquia”, va considerar.

tracking