Les obres al refugi del Comapedrosa n'escurçaran el període d'obertura

L’any vinent l’època estival anirà del 15 de juny al 15 setembre i no del 8 de juny al 6 d’octubre com ha passat aquest 2019

Les obres al refugi del Comapedrosa n'escurçaran el període d'obertura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de millora al refugi guardat del Comapedrosa escurçaran el període d’obertura l’any vinent. Si aquest estiu la temporada de funcionament del refugi ha anat del 8 de juny al 6 d’octubre, l’estiu vinent només estarà obert entre el 15 de juny i el 15 de setembre. La raó és el període previst d’obres, que és de cinc mesos. Els treballs es faran en dues fases. Es realitzaran obres durant dos mesos i mig abans del 15 juny. A partir del 15 de setembre es reprendran els treballs que s’allargaran dos mesos i mig més.

Els treballs que es faran al refugi guardat del Comapedrosa seran tant arquitectònics com d’eficiència energètica. Es faran obres a l’actual coberta, que s’enderrocarà per construir-ne una de nova que permeti instal·lar plaques fotovoltaiques i plaques solars. L’actual placa solar es traslladarà a la coberta del refugi lliure.

A la planta -1 de l’edifici s’ubicaran les sales d’instal·lacions, un nou grup electrogen de gas, la sala de bateries del sistema fotovoltaic, els dipòsits d’aigua, les calderes de gas i una zona per emmagatzemar aliments. A la planta zero està previst realitzar un vàter amb una pica i a la planta primera dos vàters amb pica i tres dutxes separades amb envans de material fenòlic.

També es faran obres a la cuina i el menjador del refugi. A la cuina es farà un doblat de placo i un revestiment enrajolat, es realitzarà un nou fals sostre de placo i es revestirà el paviment existent amb un paviment vinílic. El mobiliari i les instal·lacions seran noves. També s’aïllarà tot el perímetre del refugi en planta baixa i planta primera amb un doblat de panel de fusta. Es canviaran així mateix totes les finestres de planta baixa i planta primera incloent un nou vestíbul i un nou talla vents a la sortida d’emergència en planta baixa.

El projecte constructiu també preveu l’execució d’unes noves habitacions per als guardes del refugi juntament amb una nova escala entre la planta baixa i la planta primera per tal de comunicar la sala d’estar dels guardes del refugi amb les noves habitacions destinades a ells.

Finalment, sobre la zona nord del refugi es col·locaran dos vàters secs. Per fer-ho s’haurà de realitzar un forjat sanitari amb forjat col·laborant sobre uns murs de bloc. Sobre aquesta estructura es muntaran les cabines que contindran els vàters secs.

El refugi del Comapedrosa es va inaugurar l’any 1992 i a banda de donar accés al pic més alt del país, forma part del Coronallacs, una ruta creada l’any 2017 per connectar els quatre refugis guardats d’Andorra. L’any passat el comú de la Massana i el ministeri de Medi Ambient van signar un conveni per reformar el refugi.

tracking