Infraestructures

Una vorera entre la Massana, Erts i Arinsal pel pressupost participatiu

La proposta, amb 964 vots, ha estat la preferida entre les 23 que van passar el tall

Una vorera entre la Massana, Erts i Arinsal pel pressupost participatiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vorera a la CG-4 i CG-5 per unir la Massana, Erts i Arinsal ha estat la proposta més votada per la ciutadania en l’edició del 2019, la tercera, del pressupost participatiu. Si no succeeix res estrany, demà el ministeri d’Ordenament Territorial designarà aquesta proposta com la guanyadora, en la qual s’invertiran els 300.000 euros destinats en els comptes del 2019 per al pressupost participatiu. Si realitzar la proposta més votada té un preu inferior als 300.000 euros hi hauria la possibilitat de dur a terme les següents fins esgotar el pressupost.

La proposta guanyadora ha rebut 964 vots en un procés de participació que es va tancar dilluns. Van ser 3.621 el vots totals rebuts, que no vol dir que participessin 3.621 ciutadans, ja que cada persona podia escollir tres propostes diferents. La més votada és una proposta que en bona part incloïen dos dels partits polítics que van signar el pacte de Govern en el programa electoral. Demòcrates per Andorra proposava una vorera des de la Massana fins a la rotonda d’Erts, un projecte que complementava el ja pressupostat per al 2019. Concretament una voravia entre la rotonda d’Erts al pont Pedregat d’Arinsal i des d’aquest mateix punt rodó fins a Pal. Ciutadans Compromesos proposava al programa fer una connexió per a viannats entre el poble d’Arinsal i la zona de Prats Sobirans amb el centre de la Massana eixamplant la carretera general, i construint una voravia contínua a un dels costats.

Lluny de la primera opció

La segona proposta més votada, amb 448 adhesions i molt lluny de la guanyadora, vol instal·lar plaques solars als edificis públics. Un parc esportiu sota la rotonda del túnel de les Dos Valires, a la Massana, instal·lar paviment urbà que generi energia amb els passos de gent, una ruta saludable al riu Valira amb equipament esportius i una platja fluvial al Valira d’Orient han estat les següents opcions més votades.

La tercera edició del pressupost participatiu va recollir un total de setanta propostes diferents amb la participació de 54 persones. L’executiu en va escollir 30, però va agrupar idees similars, deixant en 23 les propostes.

tracking