reportatge

Bestiar “de proximitat”

200 vaques, ovelles, cavalls i eugues van omplir ahir l’aparcament comunal de l’antiga plaça de braus per celebrar la 41a edició de la Fira en un concurs en què es va premiar i agrair les 30 cases participants per la bona feina que fa el sector de la ramaderia a Andorra

Bestiar “de proximitat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posar en valor els productors locals, afavorir-los i no només millorar el mercat nacional, sinó tenir també un sector primari que sigui respectuós amb el planeta. Aquesta va ser la línia a seguir que va marcar ahir la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, a l’entrega de premis de la 41a edició de la fira de bestiar, que va tenir lloc a l’aparcament comunal de l’antiga plaça de braus. Allà es van reunir 30 cases ramaderes del país per presentar els seus animals i mostrar a petits i grans quina és la feina que es fa durant la resta de l’any. “Mantenim la tendència de participació dels últims anys i és que per als productors és un escenari molt especial per apropar a tothom quin és el producte de proximitat”, va explicar Josep Casals, director d’Agricultura, que va taxar en 200 el bestiar present.

Amb un sol radiant i una temperatura impròpia per al mes d’octubre, moltes famílies van aprofitar l’ocasió per veure les vaques, les ovelles i els cavalls, i és que el moviment de gent a la zona va ser constant durant tot el matí. Aquesta bona acollida per part dels ciutadans va formar part dels agraïments que va fer la ministra de Medi Ambient al seu discurs, en què va voler visibilitzar el bestiar “de proximitat” del país. “Hem visitat tots els ramaders per escoltar quins són els seus neguits i tenim una vintena de propostes com la simplificació administrativa o la remodelació d’ajuts”, va exposar Calvó, que va avisar d’una proposta de llei que reunirà totes les idees per millorar el sector primari.

ELS COTXES, PUNTUALS EN VENDES A LA FIRA

La 41a edició de la Fira d’Andorra la Vella va tancar ahir les portes fins a l’any vinent amb un balanç molt positiu en les vendes de vehicles, i és que el fet de tenir tots els concessionaris en una mateixa carpa, amb estratègies de venda focalitzades en ofertes exclusives per a la Fira, va fer incrementar l’adquisició d’aquests a xifres de fa sis anys. L’altre èxit del cap de setmana va ser la fira d’artesans, on molts dels comerciants van tancar diumenge fent net. Pel que fa a la venda de forfets, les xifres van superar tots els pronòstics de les estacions d’esquí. “Ha superat les expectatives inicials i ens serveix per tantejar les ganes de neu que tenen els esquiadors”, va explicar el director, Xabier Ajona, en un comunicat.

tracking