Els comuns demanen al Govern que aclareixi la regulació dels interins

Treballen en l’adaptació de la Llei de Funció Pública a les ordinacions comunals

Els comuns demanen al Govern que aclareixi la regulació dels interinsL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comuns estan treballant en l’adaptació de la Llei de Funció Pública a les ordinacions comunals. Tot i que ja quasi la tenen enllestida, un dels aspectes que queden per perfilar és la qüestió dels treballadors eventuals, que els genera dubtes. “La nova llei equipara en molts aspectes els interins als funcionaris públics, però creiem que no és clara la forma en què ho indica, i per aquest motiu tenim uns quants dubtes en aquest punt”. Per aquest motiu, demanen al Govern que aclareixi la regulació dels interins en la nova Llei de Funció Pública. Així ho va anunciar Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella, després de la reunió de cònsols d’ahir. Marsol va matisar que “la llei preveu l’equiparació en allò que resulti adequat a la naturalesa de la seva relació i volem que ens aclareixin què significa aquesta relació”.

La cònsol va assenyalar que la llei tampoc preveu la normativa general dels cossos de circulació comunals, i per aquest motiu les corporacions afegiran a les ordinacions que “la llei pròpia dels agents estarà per sobre de la Llei de Funció Pública en tot allò que sigui diferent, excepte en aquelles coses que siguin complementàries o no hi figurin”. La cònsol també va manifestar que “molts temes no s’han tractat, ja que molts cònsols no poden repetir mandats” i resten en espera dels propers comicis.

Llei de transparència

Quant a la llei de transparència i accés a la informació en la qual estan treballant els grups parlamentaris que donen suport al Govern, Marsol va posar en relleu que el text “preveu funcions que s’estan duplicant”, i va afegir que “pel que fa a transparència ja ho publiquem tot al BOPA”, i fins i tot algunes corporacions “publiquem les actes, llavors considerem que aquest nivell de transparència ja hi és”.

tracking