Suport al lloguer per mantenir el Prat Gran

Lafoz admet que “era una de les opcions que vam instar a explorar” i que “podria ser una alternativa satisfactòria per a tothom”

Suport al lloguer per mantenir el Prat GranARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit socialdemòcrata i Liberals avalen el lloguer del terreny per a la construcció del nou Prat Gran a la parròquia d’Encamp. Així ho van afirmar els consellers del comú Pere Marsenyach (PS) i Maribel Lafoz (L’A). “Era una de les opcions que nosaltres vam instar a explorar. Podria ser una alternativa satisfactòria per a tothom, ja que la ciutadania no vol que desaparegui el Prat Gran del poble”, va declarar la consellera liberal. Marsenyach, per la seva banda, va manifestar que sabien que “s’han de buscar alternatives” i que aquesta acció es durà a terme en el següent mandat. “El cònsol marxa ara i ja veurem quina decisió pren el pròxim govern comunal”, va dir.

Etiquetes:

El conseller socialdemòcrata també va destacar les al·legacions relatives a la falta de comunicació entre l’equip de govern i la minoria. “Nosaltres hi estaríem d'acord, però la nostra queixa resideix en el fet que no se’ns ha dit res abans de començar a desenvolupar aquesta idea”, i va reiterar que s’ha dut a terme amb poc temps i previsió: “Esperar a última hora i anar de pressa i corrents”. Però va matisar que “està clar que la canalla necessita un lloc d'esbarjo i des de la corporació els n’hem de facilitar un”.

El conseller del PS va indicar que la possibilitat de construir petits parcs amb els terrenys que actualment disposa el comú també podria ser una de les alternatives a tenir en compte. “Amb la cessió de terrenys que tenim i la part de l'actual Prat Gran, seria possible posar-ne un de petit, o fins i tot diversos de mida més reduïda”.

D’altra banda, Lafoz va aclarir que des de la formació Liberal estaven al corrent de la situació i els possibles plans de futur. "Nosaltres en teníem coneixement.”

La intenció de l’actual majoria comunal és tancar un acord amb Casa Joan Antoni per llogar 5.000 metres quadrats de la superfície de l’antic càmping Internacional. Així el nou Prat Gran tindria una superfície de 10.000 metres quadrats, 3.000 menys que l’actual infraestructura comunal.

Propostes de futur

En el ple de comú que es va celebrar dijous, el cònsol major Jordi Torres va explicar una sèrie de propostes per solucionar la problemàtica dels aparcaments i el carrer que passa entre les dues parcel·les: la construcció d’un pàrquing soterrat, el desplaçament de la carretera o la construcció de passarel·les per sobre de la via per tal d’unir ambdós terrenys.

Respecte a aquestes declaracions, Marsenyach va manifestar que són propostes que s’han d'estudiar. “Són opcions per habilitar i facilitar l’accés, però s’han d’estudiar, ja que actualment no sabem de quina quantitat de diners estem parlant”. I va posar de manifest que amb aquestes propostes tornarem a invertir molts diners per un terreny de Govern, i bé, espero que el proper consolat ho agafi i ho analitzi a veure què hi podem fer".

Per la seva banda, Lafoz, va afirmar que “és una opció que s’està discutint, però encara s’han de fer els treballs tècnics i acabar de valorar-ho”. Referent a la despesa econòmica que generaria, la consellera va explicar que “ben mirat, serà una inversió d’un total bastant inferior al que s’havia previst amb la compra dels terrenys”, és a dir, “si acabem tenint una opció que complagui els veïns i ens surti més econòmic que la compra, doncs jo penso que podria ser una alternativa important perquè s’estudiï”.

tracking