Torres anuncia l'acord per a un 'nou' Prat Gran de 10.000 metres

Una part dels terrenys de la nova infraestructura s’ubicarà on hi ha el Càmping Internaciona

Torres anuncia l'acord per a un 'nou' Prat Gran de 10.000 metresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp tindrà un nou Prat Gran. Així ho va anunciar el cònsol major, Jordi Torres, en explicar que el comú està tancant un acord amb Casa Joan Antoni, per llogar un terreny de 5.000 metres quadrats. Actualment, en aquest espai s’hi ubicava el Càmping Internacional, quedant una superfície de 10.000 metres quadrats pels 13.000 que té l’actual.

Etiquetes:

El nou espai també està afectat urbanísticament i és la cessió que Casa Joan Antoni haurà de fer quan desenvolupi tota la zona. En aquest sentit, el cònsol major, Jordi Torres, va destacar d’aquest lloguer que “les obres i infraestructures que s’hi facin quedaran al comú”, en clara referència a la futura cessió.

En aquest mateix sentit, i qüestionat sobre com solucionaria el problema dels aparcaments i el carrer que passa entre les dues parcel·les, el cònsol major no va dubtar a llançar diverses propostes en l’aire: la construcció d’un pàrquing soterrat, desplaçament de la carretera o bé passarel·les per sobre de la via per tal d’unir els dos terrenys.

A les preguntes sobre la sortida dels actuals terrenys del Prat Gran, Torres va voler destacar la signatura d’un conveni amb Casa Areny per planificar-ne els tempos. El marc de l’acord es basa en el fet que la propietat dona al comú vuit mesos per fer l’enderroc. Mentre durin les tasques el comú no pagarà lloguer, però sí que serà responsable del que hi passi.

Sobre els trasllats dels jocs infantils, el cònsol major va explicar que “una part s’ubicaran en els diferents pàrquings que hi ha i que estem construint a la perifèria”, mentre que la resta d’infraestructura i el nou multijoc que s’ha comprat s’ubicaran als jardins de Casa Notari i als espais vers de l’avinguda de l’Alguer.

Ajudes a l’emprenedoria

Torres ho va anunciar després d’una reunió del consell del comú en què també es va aprovar una nova línia d’ajudes a l’emprenedoria. D’aquesta manera es van fixar, a través d’una ordinació, els marcs bàsics de com es concediran aquestes ajudes als comerços de la parròquia, a la vegada que es va explicar que cadascuna de les línies d’ajut es desenvoluparia mitjançant un decret. El cònsol va explicar que correspondria al futur comú xifrar la partida corresponent. En aquest sentit, es van fixar com a possibles línies d’ajut l’adequació de terrasses o bé l’embelliment de façanes dels comerços.

Finalment, el cònsol va acabar explicant com es desplegarà l’acord de la junta de govern que fa referència a la creació d’un sistema logístic per al Pas de la Casa. Es va explicar que amb aquest concurs públic es pretenia treure el transport de mercaderies, així com la càrrega i descàrrega, en horaris comercials.

TORRES NO VA INFORMAR LA MINORIA

Abans de l’anunci del cònsol major, els grups de la minoria també van dir la seva respecte al Prat Gran. El grup del PS, preguntat al respecte, va afirmar que “ningú del moviment que està a favor del Prat Gran s’ha posat en contacte amb nosaltres”. El conseller Joan Sans va afegir que “aquests moviments ciutadans són lícits”, però que confiava que el comú pogués trobar alternatives. Per la seva part, el grup dels liberals es va manifestar contrari a la compra del Prat Gran. Els consellers van voler destacar que a l’altura de la legislatura en què es trobaven no podien comprometre una quantitat tan gran de diners, i que sumant tots els compromisos ascendiria a més de 40 milions d’euros. Troguet va lamentar que des de l’equip de govern no s’haguessin cercat alternatives.

tracking