Treball

Els empresaris del Pas oferiran feina a ciutadans de l'Arieja

El servei d’ocupació de Foix s’encarregarà de distribuir les ofertes laborals

Els empresaris del Pas oferiran feina a ciutadans de l'AriejaLA DÉPÊCHE DU MIDI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empresaris del Pas de la Casa oferiran feina a ciutadans francesos de la regió de l’Arieja. En una reunió celebrada ahir entre el Govern, els empresaris del Pas i el servei d’ocupació de Foix en el marc del fòrum En pista per la feina organitzat pel servei d’ocupació de Foix, els assistents van engegar els primers contactes per donar forma al projecte. El president de la Iniciativa Publicitària (Inpub), Jean-Jacques Carrié, va manifestar després de la trobada que estan “molt contents, han vingut vuit o nou empreses de la població i s’han engegat de veritat els contactes”.

“El pròxim pas és mirar de passar les dades de demanda de personal que tenim aquí i a veure si entre tots podem pujar a algú per treballar almenys durant la temporada d’hivern”, va assenyalar Carrié. Tot i que també va afegir que aquesta mesura no està pensada per a un període curt de temps, sinó al contrari. “Esperem que sigui per a tot l’any, per a la temporada d’esquí ens anirà molt bé, però la intenció és que perdurin els contractes”.

Carrié va matisar que les empreses s’encarregaran de definir l’oferta laboral que els interessa i se’ls trametrà al servei d’ocupació francès, “perquè es posin en contacte directament i puguin negociar quina gent vol pujar a treballar”.

LÍNIA EL PAS DE LA CASA-FRANÇA

El president d’Inpub va afirmar que si aquest projecte funciona i s’hi veu una viabilitat, “jo ja he parlat amb l’alcalde d’Acs-les-Tèrmes per mirar si és possible posar en marxa una línia de bus” per connectar les poblacions. Segons el president, la idea seria habilitar un servei d’autobús que fes un viatge d’anada al matí i un altre de tornada cap al vespre a un preu molt baix per motivar l’ar­ribada de nous treballadors. Encara que de moment “ens centrem que hi ha una trentena de persones vivint a Acs, i a veure si amb aquesta reunió aconseguim que vingui més personal amb experiència en el sector serveis”, va dir. Carrié va destacar que “falta molta gent per treballar i ara estem iniciant converses per fer el mateix amb la gent d’Andorra”.

tracking