Wifi gratuït i d'accés lliure als carrers del poble l'any vinent

Cobrirà tot el nucli antic, els edificis públics i les quatre parades de bus

Wifi gratuït i d'accés lliure als carrers del poble l'any vinentANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino, juntament amb Andorra Telecom, ha llançat el projecte Ordino wifi 2.0, que estarà disponible el primer trimestre de l’any vinent, ja que necessita dotze setmanes d’implantació, segons va indicar ahir en la presentació Xavier Herver, conseller d’Administració, Comunicació i Comerç de la parròquia. El projecte es basa en “una xarxa oberta, d’accés únic i lliure”, que dins del seu radi d’acció tindrà un abast molt ampli, cobrint “tot el nucli antic, els edificis públics i les quatre parades d’autobús del poble”, va destacar Herver, qui considera que són les zones per on es mou el turista.

Segons el conseller, es pretén el benefici dels ciutadans de la par­ròquia i “oferir un servei de qualitat” perquè el turista pugui interactuar i “pugui posar Ordino al mapa”. Un dels objectius és que la xarxa sigui molt intuïtiva, va comentar Herver, qui va explicar que s’intentarà que quan un usuari entri en el radi de cobertura li surti un avís de la xarxa.

En la mateixa línia, Josep Vilana, responsable d’Empresa d’Andorra Telecom, va indicar que es busca que sigui una connexió senzilla, ja que “com més dades demanes, menys gent es connecta”. La xarxa disposarà d’una línia d’alta velocitat de fins a 700 MB per segon a la qual es podran connectar fins a 500 dispositius a la vegada. “Per garantir la connexió, instal·larem deu accessos a internet” amb un total de catorze antenes interiors i set d’exteriors, va explicar Vilana, qui va indicar que l’accés es farà amb un usuari i una contrasenya comuna.

El projecte ha estat impulsat pel comú arran d’una revisió tecnològica dins la casa comuna.

tracking