Gili assegura que no serà la cap de llista del PS a Escaldes

La consellera general afirma que “està molt compromesa” amb la seva tasca al Consell General

Gili assegura que no serà la cap de llista del PS a EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta suplent del grup Socialdemòcrata al Consell General, Rosa Gili, ha negat que sigui la cap de llista pel PS a les eleccions comunals per a la par­ròquia d’Escaldes-Engordany. Gili va confirmar al Diari que “avui en dia estic molt centrada en la meva feina com a consellera general” a la minoria.

A més a més, Rosa Gili va afegir que “de moment no va enlloc” i que el seu objectiu és treballar “per trobar solucions” al Consell General. Molt activa en les dues darreres sessions del ple, la consellera socialdemòcrata es refermà en la seva posició de mantenir-se com a consellera i no anar a les eleccions al comú d’Escaldes-Engordany.

Els darrers dies havien aparegut diferents notícies que relacionaven Gili amb una llista per a les eleccions comunals, fent tàndem amb Cèlia Vendrell, fet que ara com ara sembla totalment descartat. El que encara no està decidit és la fórmula amb la qual es presentarà el PS, però tot sembla apuntar al fet que podrien repetir l’experiència de fa quatre anys: llista pròpia i sumar independents. Cal recordar que en la darrera sessió plenària del Consell General, diferents grups de la majoria li van retreure que s’estigués postulant com a cap de llista en les seves diferents intervencions. Per una banda, Carles Enseñat va afirmar directament que volia ser la futura cònsol general, mentre que el president del CC, Carles Naudi, també la va titllar d’electoralista per les seves propostes.

Acusacions d’electoralisme

Sobre les acusacions de fer propostes electoralistes aprofitant-se de la problemàtica de l’habitatge de lloguer, Rosa Gili es va mostrar molesta però va afirmar que “no em va sorprendre que utilitzessin aquesta argumentació”. La consellera general ja va respondre dijous que qui els acusava d’electoralistes probablement ho feia perquè aquesta era la seva manera de fer. Una de les sorpreses que va haver-hi en el ple del Consell General de dijous va ser la reciprocitat de suports entre les proposicions de llei del Partit Socialdemòcrata i de terceravia. Ambdues, pel contingut que aportaven, entroncaven directament amb els postulats ideològics dels dos partits. Malgrat això, Rosa Gili va voler destacar la importància de poder debatre proposicions de llei que estan ideològicament allunyades ja que “nosaltres respectem la feina dels altres grups”. A la vegada, Gili va voler deixar clar que admetre una proposició de llei a tràmit “no vol dir estar-hi d’acord, sinó que és obrir el debat per parlar-ne”.

Finalment, Rosa Gili també ha volgut deixar molt clar que el Partit Socialdemòcrata treballa tant des de l’oposició, on actualment es troba, com quan van formar part del Govern d’Andorra. En aquest sentit, la consellera general no ha dubtat a afirmar que “nosaltres vam posar les bases impositives” que van permetre avançar el país en aquest sentit i que “tan bé estan anant als diferents governs de DA”.

tracking