Satisfacció entre la minoria per la renúncia del comú al Prat Gran

L’oposició assenyala que els cònsol no van liderar les negociacions de manera adequada

Satisfacció entre la minoria per la renúncia del comú al Prat GranFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Satisfacció entre els partits de la minoria d’Encamp arran de la decisió del comú de no comprar els terrenys del Prat Gran. En declaracions al Diari, representants liberals i socialdemòcrates van lamentar la manera com el consistori va dur a terme les negociacions i consideren que, en renunciar a la compra, es respecta l’opinió del poble. “Estem molt contents”, va explicar la segona dels liberals a la parròquia, Maribel Lafoz, qui va alertar que la negociació es va fer sense preveure “alternatives”. Per a la consellera, la compra de part dels terrenys per 16 milions d’euros suposaria l’endeutament de la parròquia i “no solucionaria res”, ja que una part dels solars s’hauria de continuar llogant.

Etiquetes:

Per la seva banda, el conseller del Partit Socialdemòcrata Pere Marsenyach va admetre “que és una llàstima que es perdi un espai tan gran”, però va assenyalar que no es podia prendre una decisió així al final de la legislatura. “És un tema massa rellevant per tractar-lo a tres mesos de les eleccions comunals i que, a més a més, requeriria una partida important”, va explicar. Amb tot, per al socialdemòcrata el problema no era tant el cost dels solars, ja que els peritatges realitzats marcaven que el preu de 16 milions d’euros imposat pel propietari era bastant ajustat, sinó en el fet que els han deixat de banda en el procés de negociació, sentenciant que “s’ha fet malament”. De fet, ambdós representants del PS al comú d’Encamp, Marse­nyach i Joan Sans, ja havien expressat anteriorment el desig que la compra no es concretés, ja que consideraven que no gaudia de prou consens a la parròquia. “Es perd el pulmó verd d’Encamp, però iniciatives com aquestes haurien de ser votades en referèndum”, va sostenir Marsenyach.

Ara queda per decidir quins espais ocuparan el lloc del Prat Gran, el pulmó verd de la parròquia, i quines són les propostes que els partits portaran als seus programes electorals. Lafoz només indica que s’han de valorar totes les zones “i habilitar diversos espais en lloc de centrar-los tots en un prat molt gran”. A més a més, la consellera va asseverar que moltes famílies li havien transmès que no van al Prat Gran perquè havien d’agafar el cotxe, una situació que se solucionaria amb la descentralització.

Per la seva banda, Marsenyach va explicar que les cessions urbanístiques realitzades durant els darrers anys donen moltes opcions al proper comú, així com la reforma de les avingudes principals. A banda, el conseller socialdemòcrata també va assenyalar que en alguns dels nous aparcaments s’estan instal·lant gronxadors per als nens.

EL PS RECLAMA UN ALTRE METGE A ENCAMP

L’absència d’un metge al CAP és un dels principals problemes de la parròquia, segons explica el Partit Socialdemòcrata en un comunicat. El PS va organitzar ahir una reunió de poble a Encamp amb la voluntat de copsar les necessitats dels veïns. A banda de l’assistència sanitària, també es va parlar de la dificultat que suposa per als pares haver de desplaçar-se fora del nucli de població per dur els nens a la guarderia, així com la manca de “gestió comunal”. Altres preocupacions detectades pels socialdemòcrates són l’elevat preu dels lloguers comercials, que dificulta l’obertura de nous negocis, i la manca d’espai per a la gent gran. Rios, candidat a la parròquia, va explicar que l’objectiu de la trobada també era presentar el projecte del partit, “molt sòlid i obert” a altres persones de la parròquia.

tracking