Andorra la Vella

DA defensa llistes liderades per 'taronges' a la capital i Escaldes

Marsol s’obre al fet que l’aspirant a cònsol menor sigui independent o d’una altra formació però l’hauran de validar els ‘taronges’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra defensa que els candidats a cònsols de la capital i d’Escaldes siguin de la formació. “Entenem que han de ser de DA o molt afins a la formació i en això estem tots d’acord. Considero que s’ha de valorar el pes electoral que cada grup polític té a cada parròquia”, va afirmar el cap de Govern, Xavier Espot. Per la seva banda, Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella i aspirant a la reelecció, va afirmar que el número dos a la capital “podria ser independent o una persona d’un altre partit polític”, però “hem dit que el cònsol menor el decidirem entre tots els membres de DA que érem en el projecte de la parròquia”.

Respecte als pactes electorals que es preveuen per a les pròximes eleccions comunals a Andor­ra la Vella, Marsol va manifestar que “encara no hi ha res tancat. Podríem dir que està mig embastat, però falta acabar de veure si ho cosim o ho desembastem, tot i que durant la setmana vinent m’agradaria poder anunciar si ja hem tancat aquest acord i poder començar a anunciar qui seran les cares visibles d’aquesta nova candidatura”. Els contactes entre les tres formacions, Demòcrates, Liberals i SDP, es van iniciar el mes de juliol passat. “Nosaltres estàvem oberts des del primer dia a incorporar persones que vulguin treballar per la parròquia”, va indicar la cònsol. I va afegir que des de la formació “volem parlar una mica amb tothom, i a partir d’aquí poder prendre tots una decisió”.

Quant a la parròquia d’Escaldes-Engordany, Espot va asse­nyalar que quan s’hagin escollit els candidats “ja debatrem al tomb de si s’ha de pactar o no, de moment estem en el procés de recerca”.

Pic de Carroi

Marsol va reiterar que traurà el concurs per al telefèric al Carroi abans de les eleccions. “La idea és fer-ho abans dels comicis, però que la nova corporació sigui la que decideixi l’adjudicació o no.” D’altra banda, Dolors Carmona, consellera del PS, va dir que no li sembla lògic ni ètic fer-ho abans. “Condiciona la gestió comunal.”

SDP NO DESCARTA UN PACTE AMB UNIÓ LAUREDIANA

Els pactes per a les pròximes comunals segueixen sorgint i Sant Julià torna a ser protagonista amb els Progressistes, ja que Jaume Bartumeu no va descartar ahir arribar a un acord per crear una plataforma conjunta amb Unió Laurediana. Després que l’actual cònsol, Josep Vila, decidís sortir de Laurèdia en Comú per crear la seva llista, SDP ha hagut de buscar aliats i Bartumeu va reconèixer que no es tanca cap via de negociació: “No tenim res tancat encara, però estem parlant tant amb DA com amb Unió Laurediana. Decidirem en funció dels projectes que pensin a invertir en el poble com la remodelació del centre de Sant Julià.” L’únic amb qui no han parlat és amb Josep Miquel Vila: “Amb qui encara no ens hem vist des de la reunió de l’1 d’octubre.” De la mateixa manera que tampoc s’han vist amb el PS a Encamp, tot i reconèixer haver rebut una trucada del cap de llista socialdemòcrata, David Rios. Pel que fa a Ordino, el president va reconèixer haver rebut propostes d’Enric Dolsa i l’actual cònsol Mortés, però va posposar la decisió a la reunió del comitè local. Bartumeu també va voler donar per fet l’acord amb DA a la capital, on “a falta de serrells” el pacte “en principi” està tancat.

DA defensa llistes liderades per 'taronges' a la capital i Escaldes

tracking