El PS confia que la compra del Prat Gran no es farà per falta de consens

Els dos consellers de la formació al comú encampadà consideren que ni el poble, ni la pròpia minoria, han entès el moviment

El PS confia que la compra del Prat Gran no es farà per falta de consensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) confien que la proposta de compra del Prat Gran del cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, finalment no tiri endavant per, entre d’altres coses, falta de consens. El conseller socialdemòcrata Joan Sans va manifestar que creu que el projecte no tirarà endavant “perquè han palpat com està la situació i que la proposta, tal com es posava damunt de la taula, no era viable”. En la mateixa línia es va manifestar el seu company de formació al comú d’Encamp, Pere Marsenyach. “Crec que la compra no seguirà endavant perquè no hi ha quòrum”, va explicar el conseller, que assegura que des de la majoria encara no se’ls ha convocat a una reunió per debatre la situació abans del proper consell de comú quan, en principi, s’ha de prendre una decisió. “No s’ha avançat en res”, va manifestar Marsenyach. De fet, Sans va explicar que una de les primeres passes a fer és la de conèixer el desig de la propietat. “La minoria encara no sabem quin és el desig real”, va explicar.

Etiquetes:

Sans va manifestar que ni el poble ni la minoria van entendre el projecte que la corporació va presentar durant la reunió de poble del 11 de setembre passat. Va ser llavors quan Torres va exposar la proposta d’adquirir tres de les quatre parcel·les de propietat privada del pulmó verd encampadà per 16 milions d’euros i pactar un contracte de lloguer a llarg termini i amb opció de compra de l’espai que encara quedaria en propietat de Casa Areny, la parcel·la més gran i de la qual es desconeix el preu.

Segons Sans, des de la formació es considera que hi ha altres fòrmules que permetirien garantir una continuïtat de l’espai. “Entenc que des de la majoria es vol fer generar la sensació al poble que és un tema de caixa o faixa, de fem la compra o ens quedem sense Prat Gran”, va explicar el conseller socialdemòcrata d’Encamp. D’altra banda, va exposar la necessitat d’aguantar uns mesos aquesta situació i que abans de prendre cap decisió precipitada, seria bo esperar a la celebració de les eleccions comunals del 15 de desembre. “Confio en la bona capacitat de gestió perquè el comú pugui fer entendre a la propietat que ens queden uns mesos per decidir una solució”, va explicar Sans. “S’hauria de poder garantir l’obligació de tenir una continuïtat uns mesos mentre no es trobi una solució”, va afegir.

ES PRESENTARAN A LA CIUTADANIA ABANS DE DECIDIR LES LLISTES

El Partit Socialdemòcrata d’Encamp esperarà a reunir-se amb els veïns abans de decidir com es presentarà als comicis comunals del desembre. Així ho va explicar el candidat a les eleccions, David Ríos, ahir en una trobada amb la premsa al Prat Gran, on va anunciar dues reunions de poble a Encamp i a Pas de la Casa per tal d’apropar-se al veïnat que se celebraran aquesta setmana. La primera de les trobades serà dimarts, dia 8 d’octubre, a un quart de nou a la cerveseria Signum, mentre que la segona tindrà lloc el dia 10 a Pas de la Casa, malgrat que encara no han determinat on es farà. “La voluntat és acostar-nos a la ciutadania i escoltar quins són els seus neguits. Per exemple la compra del Prat Gran, les obres de la parròquia, els problemes amb l’autobús a Pas de la Casa i la manca d’inversions en aquesta zona”, deia Ríos. En aquest sentit, obren la porta que aquestes reunions de poble acostin més gent al seu projecte, motiu pel qual esperaran a formular com es presentaran a les eleccions comunals. “És un projecte que estem liderant des del PS en qualsevol moment es pot sumar un altre grup. Després d’aquest procés de presentació amb les reunions de poble, estudiarem amb tothom com formar la candidatura.”

El PS confia que la compra del Prat Gran no es farà per falta de consens

tracking