Carmona repetirà com a cap de llista a Andorra la Vella

Descarta repetir la coalició de les eleccions generals amb els liberals i assegura que es presentaran en solitari

Carmona repetirà com a cap de llista a Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dolors Carmona encapçalarà la llista del Partit Socialdemòcrata a les eleccions comunals a Andorra la Vella per segona vegada consecutiva. Així ho va confirmar ahir al matí la consellera a l’oposició en una entrevista al programa Ara i aquí, de Ràdio i Televisió d’Andorra, en què va assegurar que la seva prioritat és canviar el model de gestió de la parròquia. “Com a oposició sap greu que moltes coses les sàpigues per la premsa o minuts abans que publiquin un comunicat, més quan es tracta de qüestions que són transcendents per a la parròquia. Tots som par­ròquia. Tots volem que prosperi”, va lamentar Carmona durant l’entrevista.

Etiquetes:

En aquest sentit, la consellera de la capital també va afirmar ahir la voluntat de crear un marc més participatiu per als habitants de la capital en declaracions posteriors al Diari. “Els resultats de la circumscripció parroquial durant les eleccions generals mostren que els ciutadans de la parròquia volen un canvi en la manera de fer les coses”, va explicar. Per aquesta raó, Carmona aposta per portar els principals temes sobre la taula a consulta. “Considerem que els veïns tenen dret a ser preguntats pels serveis i equipaments que ha d’incorporar la par­ròquia. No només els nacionals, també els residents, malgrat que el sistema electoral els deixi fora. Al cap i a la fi, tots paguem el foc i lloc i la resta de taxes que afecten el comú”, va asseverar Carmona.

En paral·lel, també es va mostrar molt crítica amb la Llei electoral, que considera que ha de ser reformada. “Era una proposta que ja posàvem sobre la taula el 2015 i no la vam poder fer avançar. Creiem que mereixíem un altre protagonisme pels vots que vam aconseguir”, va dir.

Pel que fa a la possibilitat de repetir la coalició guanyadora de la circumscripció parroquial a Andorra la Vella, conformada per Liberals i el Partit Socialdemòcrata sota les sigles d’Acord, Carmona va descartar totalment aquesta idea, malgrat l’èxit obtingut, tancant la possibilitat a presentar-se amb un altre partit. “Nosaltres vam apostar per aquesta fórmula en un context molt concret i amb la intenció d’aconseguir objectius comuns en l’àmbit nacional, com és la reforma de la Llei electoral. Després ja hem vist com han anat les coses”, va especificar. Amb tot, la cap del PS a Andorra la Vella es va mostrar disposada a sumar independents a la llista per als comicis del 15 de desembre, amb la possibilitat de sumar gent d’altres partits. Pel que fa al lloc que ocuparà Lídia Samarra, la seva segona el 2015, va assegurar que cal estudiar com es configuraran les llistes.

tracking