reportatge

La fira medieval acull més públic, però es ven menys

La XVII Vila Medieval va tancar ahir amb la percepció des del comú lauredià de ser una de les edicions amb més assistents gràcies, en part, a les nombroses activitats dedicades als més petits, però els paradistes consideren que les vendes no estan al mateix nivell.

La fira medieval acull més públic, però es ven menysANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta gent, però ganes de comprar poques.” D’aquesta manera resumia un dels paradistes de la XVII Vila Medieval els tres dies que ha durat aquesta cita anual a Sant Julià de Lòria i a la qual els assistents, tant residents com turistes, van poder gaudir de nombroses activitats, actuacions i multitud de productes artesans a la seixantena de paradetes que vestia, a banda i banda, l’avinguda Verge de Canòlich. Des del comú, el conseller de cultura, Josep Lluís Donsion, es va mostrar satisfet per la destacada assistència en l’edició d’enguany. “Hem notat una afluència bastant gran d'espectadors, crec que és dels anys que més gent ha vingut a la Vila”, va manifestar el conseller lauredià, una conclusió que coincidia amb el fet que hi hagués dificultat per trobar places lliures als aparcaments dels voltants i les nombroses famílies que passejaven amunt i avall de la parròquia i el xivarri dels més petits que no van dubtar a provar tot tipus d’activitats que s’oferien, en especial, a la plaça de la Germandat.

Donsion va destacar tant el bon temps que ha fet durant totes les jornades, com les novetats que es van afegir enguany, com les raons de rebre una assistència tan destacada. “Aquest any hem apostat per espectacles al carrer, hem tingut els màxims que podíem tenir i sobretot hem apostat per activitats per a nadons”, va manifestar el conseller de cultura lauredià, que va posar com a exemple l’activitat Nascuts per llegir de dissabte, que va tenir overbooking. El conseller de cultura lauredià va manifestar que, gràcies al bon temps, els paradistes van aprofitar al màxim apurar fins a la darrera hora. En anys anteriors, segons Donsion, moltes vegades queia el xàfec a la tarda, motiu pel qual havien de tancar durant unes hores. Tot i això, els paradistes, que també destaquen la gran afluència de gent a la Vila Medieval, no consideren que el sol i la calor va ajudar a vendre més. “Ha estat molt fluix aquest any, tot i el bon temps”, va manifestar el Vicent, de Fruita deshidratada Climent. “He parlat amb altres companys i coincideixen que l’any passat, tot i les pluges, va anar millor que enguany”, va afegir. “La mateixa gent que es passeja comenta que falten paradetes”, va explicar el Xavier, de Gisdi Embotits i Formatges artesans, que assegura que abans les paradetes seguien fins al final de l’avinguda. “També els emprenyen els cotxes que surten dels aparcaments”, explica el paradista.

El concert de música tradicional i d’arrel, a càrrec d’El Pont d’Arcalís, va posar el punt final a la XVII edició de la Vila Medieval. Abans, es va dur a terme l’espectacle de música i dansa Terra, a la plaça de la Germandat, a càrrec de l’Esbart Laurèdia i El Pont d’Arcalís, així com l’espectacle familiar La dama blanca o els desavantatges de ser un fantasma famós, a càrrec d’Elena Santiago, a la placeta de l’església.

tracking