Reportatge

A la Vila Medieval el rei és el sol

Donzelles i cavallers de totes les edats van gaudir d’una jornada plena d’activitats i actuacions al voltant de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià gràcies al bon temps i l’ambient festiu, que també va satisfer els paradistes després de la pluja de l’any passat.

A la Vila Medieval el rei és el solCarles Faneca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El protagonista de la segona jornada de la XVII Vila Medieval no va ser cap drac, cavaller o donzella. El rei aclamat per tots va ser el sol. El bon temps que va fer ahir als carrers de Sant Julià de Lòria va convidar famílies andorranes i turistes a passejar per l’avinguda laurediana Verge de Canòlich, aturar-se a les nombroses paradetes amb productes artesans i participar en les diferents activitats que es van dur a terme durant tota la jornada. La Clàudia, la petita d’una família barcelonina, va ser un dels infants que van viatjar en el temps a l’època medieval a través del contacontes, a càrrec del rondallaire Ala Tocada, que es va realitzar a la placeta de l’Església durant el matí. “Fa un dia fantàstic i als infants els encanta tot el tema medieval, així que és un pla que ens agrada a tots”, va explicar el seu pare, el Toni. A l’avinguda, les paradetes marcaven el camí dels visitants i als actors que, vestits d’època, feien un espectacle itinerant, interactuant amb els assistents. “Venim cada any i cada cop és millor”, va assegurar la Laura, que considera que l’ambient és molt més bonic amb el cel blau. “Sembla que no s’hagi acabat l’estiu”, va afirmar tot rient.

Un dels paradistes, el Sergi, de Formatges Catí, va destacar la gent com un dels aspectes clau d’aquesta fira: “El d’Andorra és un públic molt agraït, amant del producte artesà, i estem molt contents de venir aquí”, va manifestar , que va considerar que una bona climatologia ajuda amb les vendes, en especial les d’ahir, quan hi ha el volum més gros de vendes. “A vegades, quan plou, ho fa durant el moment de més bullici i és una llàstima haver de parar-ho tot”, va considerar el jove, que no obstant es va congratular que el bon temps “sembla que aguantarà tot el cap de setmana”. D’altres però, com el Xavier, de la parada Gisdi Embotits i Formatges Artesans, no creu que necessàriament la pluja eviti que hi hagi gent a la fira pel caràcter dels andorrans. “Soc de Llívia i sabem que la gent gran, al Pirineu, tendim a sortir quan plou perquè ens agrada”, va explicar el Xavier, que confia que aquest any les vendes siguin millors que les de l’any passat. I és que, tal com diu un altre dels paradistes, el Pep de la paradeta de llibres de Fermí, el Ratolí Pagès, les vendes en els darrers anys no han estat gaire positives. “En tres anys les vendes no han anat amunt sinó al contrari, la gent té una retenció i fan el que poden”, va explicar el Pep, que per contra valora positivament l’ambient aconseguit amb l’atrezzo i les activitats que es realitzen per als infants.

La Vila Medieval continua avui a Sant Julià de Lòria amb la IX Trobada de puntaires, al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos lauredià a partir de les 10 hores, l’espectacle de música i dansa Terra, a càrrec de l’Esbart Laurèdia i El Pont d’Arcalís, a la plaça de la Germandat a les 18.30 hores, i un concert de música tradicional i d’arrel, a les 19 hores, a banda de la cercavila, els tallers i els contacontes.

tracking