Canillo

El manteniment d'una línia d'alta tensió provoca un incendi a la Traba

Els bombers estan remullant la zona i tenen previst extingir-lo aquesta tarda. L’espurna d’una radial hauria estat la causant del foc, que amb l’ajuda del vent s’estén prop de tres-cents metres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers segueixen duent a terme les tasques d'extinció de l'incendi que ahir al migdia va començar a cremar a la zona de la Traba, a Canillo. Segons el cos, els operaris es troben al lloc dels fets remullant la zona i està previst que aquesta tarda finalitzin els treballs.

Una petita espurna d’una eina radial i el fort vent que bufava ahir a la tarda van ser suficients per provocar un incendi a la zona de la Traba, al nord de Canillo, que va tenir enfeinats onze efectius del cos de bombers de les tres de la tarda a l’arribada de la nit.

L’incendi es va originar en unes obres de manteniment sobre el cablejat de les línies d’alta tensió de la zona, ubicades en un turó de la Traba. L’operari, que feia servir una eina radial, va provocar una espurna que va originar un petit foc que es va escampar en molt poc temps. “Hem rebut una alerta pels volts de dos quarts de quatre de la tarda d’un operari que estava fent tasques de desmantellament d’una torre del sector i fruit d’un tall amb la radial es va escapar una espurna que hauria estat la causant de l'incendi”, va dir Jordi Far­ré, director adjunt del cos de bombers.

El vent va ser un dels factors més importants per estendre el foc, que va arribar als 300 metres quadrats quan els bombers es van fer amb el control de les flames: “El vent ha estat clau per propagar el foc. Per sort, l’hem pogut controlar.” Vista l’extensió de les flames i la força del vent, els bombers van decidir demanar reforços davant l’amenaça que es pogués descontrolar. “Ens hem desplaçat des del parc que tenim aquí, a Canillo, amb la nostra dotació i vam demanar reforços de l’equip d’Andorra. Quan hem avaluat la situació hem demanat una segona dotació fins arribar a tenir onze efectius amb tres camions i tres vehicles lleugers”, va afirmar Farré.

Els efectius del cos de bombers van plantejar l’extinció de les flames des de dos flancs. Al nord, els efectius van treballar amb les mànegues d’aigua, mentre que a la zona sud es va extingir amb l’ajuda dels helicòpters, que van llançar grans quantitats d’aigua: “Sense l’ajuda dels dos helicòpters fent descàrregues amb la bambi bucket hauria estat molt més difícil l’extinció del foc.”

Tot i les més de cinc hores de feina i tenir les flames controlades, els bombers no van donar per apagat l’incendi. “No podem dir que el tenim extingit a hores d’ara, però sí estabilitzat. Tenim tot el contorn de la superfície cremada encerclat per les mànegues. Estarem aquí treballant mentre tinguem sol i a la nit hi haurà vigilància”, va dir Farré, que va posar avui al matí com a data per donar “les flames per extingides al cent per cent”.

El manteniment d'una línia d'alta tensió provoca un incendi a la Traba

El manteniment d'una línia d'alta tensió provoca un incendi a la Traba

tracking