TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú obté 1.600 metres quadrats al Fener

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha passat a ser propietari d’una parcel·la que compta amb una superfície superior als 1.600 metres quadrats, que correspon a dues terceres parts de l’aparcament del Fener II.

Aquesta obtenció, que permetrà a la corporació poder urbanitzar la zona, va ser acordada ahir en el consell del comú amb l’aprovació definitiva del pla parcial de la unitat d’actuació del sòl urbà el Fener. En aquesta superfície, que és on hi ha una zona d’aparcament, està previst que s’hi edifiqui un centre comercial amb 700 places d’aparcament.

Per fer-ho possible, els propietaris han fet la cessió del 15 per cent del terreny al comú d’Andor­ra la Vella, un espai que la cònsol major, Conxita Marsol, va assegurar que “ens dona molt joc perquè està molt ben situat i ens permetrà fer moltes coses, tot i que ja serà per a la propera corporació, perquè no ho tenim ni pressupostat ni res”. De totes maneres, Marsol va assegurar que “ja hi ha algunes idees que poden ser molt beneficioses per a la parròquia d'Andorra la Vella”.

Aquesta superfície, segons el comú, contribueix a engrandir el patrimoni de la parròquia i se suma a l’adquisició d’una parcel·la de més de 2.500 metres quadrats davant del Govern i un terreny de gairebé 1.000 metres quadrats al carrer Mestre Xavier Plana, després que els propietaris particulars cedissin els terrenys.

Tot i que encara s’ha de definir quins són els projectes pensats per a cada terreny, tot apunta que en la superfície de 1.600 metres s’hi podria fer des d’un aparcament fins a un edifici o una permuta. En aquest sentit, des de l’oposició la consellera del PS+I Dolors Carmona va dir que es podria “demanar al ciutadà quin és el servei o infraestructura” que seria necessari.

Durant el consell de comú, també es va informar sobre la liquidació del pressupost del segon trimestre de l’any, que es tanca amb un superàvit superior al milió d’euros. Aquest s’explicaria principalment per l’increment del volum d’impostos i taxes derivats de les construccions de nous edificis a la parròquia.

Pel que fa a l’endeutament, ha passat de 42,21 milions d’euros als 32,29 milions des de l’inici del mandat.

tracking