El TC també nega el desnonament del comú del telecabina d'Arinsal

Montserrat Badia, que es considera la propietària única, va presentar un recurs d’empara en què volia que es declaressin estingits el contractes

El TC també nega el desnonament del comú del telecabina d'ArinsalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d’empara d’un dels dos considerats propietaris tant del telecabina d’Arinsal com del terreny annex condicionat com a aparcament, Montserrat Badia, amb el qual volia que li fossin reconeguts la vulneració dels drets a un procés degut i a obtenir una decisió raonable, motivada, fonamentada en Dret, completa i congruent amb les pretensions de les parts i no arbitrària. La propietària demanava l’empara del tribunal i que es declaressin extingits els contractes d’arrendament del giny signats el 1997 i el 1999 amb el comú de la Massana per expiració del termini convingut per les parts contractants.

Cal recordar que el 8 febrer del 2018, Badia va presentar una demanda de desnonament i de reclamació de danys i perjudicis contra el comú de la Massana, pel procediment sumari, en què sol·licitava, entre altres punts, que es declaressin extingits els contractes. El 20 de març de l’any passat va presentar una demanda similar, en aquest cas pel procediment ordinari.

El comú es va oposar a aquestes demandes formulant una crida en garantia d’un tercer, l’altra part propietària, i sol·licitant la suspensió del procediment per existir prejudicialitat civil en la tramitació de l’acció declarativa de domini sobre determinades finques que afectaven les demandes esmentades.

Després que el Tribunal de Batlles acordés no donar lloc a les pretensions de cap de les parts, el comú va formular els recursos d’apel·lació corresponents, i el 30 de maig del 2019 la sala civil del Tribunal Superior va dictar tres autes en què estimava el recurs en relació amb la crida en garantia d’un tercer, i estimava parcialment els recursos en relació amb la suspensió dels procediments per prejudicialitat civil fins a la resolució definitiva i ferma d’un litigi que mantenen els dos propietaris respecte als terrenys.

Uns dies després, el 25 de juny, la representació processal de Badia, que es considera la propietària única del giny i dels terrenys, va interposar els recursos d’empara contra els autes dictats pel Superior el 30 de maig. El Constitucional, que els acumulat en un de sol, no l’ha admès a tràmit en considerar que no és anticonstitucional el fet que la justícia l’obligui a esperar la resolució del plet que manté per decidir si és la propietària única per dictar el desnonament o no del comú i el pagament de danys i perjudicis.

El comú de la Massana va acordar el 1998 amb la família propietària dels terrenys on es construïa el telecabina d’Arinsal un lloguer per a 20 anys que expirava, per tant, l’any passat. Quan la corporació va voler renovar l’acord d’ar­rendament es va trobar que no podia fer-ho perquè la propietat dels terrenys es trobava immersa en un plet successori.

Fa un any, el comú massanenc va activar la cessió del telecabina, una clàusula prevista al contracte d’arrendament, atesa la impossibilitat d’acordar-ne la renovació amb els propietaris. El lloguer expirava el 31 de gener del 2018.

tracking