Front comú per fer d'Ordino reserva de la biosfera

Front comú per fer d'Ordino reserva de la biosfera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú va aprovar ahir per unanimitat el dossier amb què es presentarà la candidatura a la Unesco per declarar la vall d’Ordino territori de la biosfera, una distinció que al Pirineu únicament ha obtingut Ordesa i el Mont Perdut i que seria pionera al territori.

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Pons, va explicar que la presentació d’aquest dossier és el resultat d’una feina llarga: “S’hi va començar a treballar fa dos anys i estem molt contents que a principi d’aquest 2019, quan vam donar a conèixer el projecte, totes les reaccions van ser positives. Hem tingut molt feedback d’hotelers i ramaders.” La proposta va aconseguir fins i tot el consens de l’oposició, que la va titllar de “molt positiva per a Ordino”.

Amb aquesta distinció, la par­ròquia no tan sols es posaria la medalla d’una bona gestió sostenible amb el medi ambient, sinó que aconseguiria ser un reclam turístic a escala mundial i establiria relacions arreu del món amb zones en la mateixa situació.

El comú enviarà la proposta al ministeri d’Afers Exteriors i aquest la farà arribar a la Unesco abans del dia 30 i no emetrà cap resposta fins mitjan any vinent.

tracking