L'oposició vol una consulta popular sobre el Prat Gran

Tant socialdemòcrates com liberals es van posicionar en contra de l’opció de compra i aposten per estudiar una solució alternativa

L'oposició vol una consulta popular sobre el Prat GranAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oposició del comú d’Encamp va aprofitar la roda de premsa posterior a la sessió de consell de comú d’ahir per llançar un missatge unitari en contra de la proposta del cònsol, Jordi Torres, d’efectuar la compra de tres de les quatre parcel·les de propietat privada del Prat Gran per 16 milions d’euros més el lloguer amb opció de compra de la restant.

Des del PS, la continuïtat de la zona d’esbarjo seria una bona notícia. “Creiem que el Prat Gran hauria de quedar com està”, va dir Joan Sans, qui, a més, va criticar la gestió del comú en aquest aspecte: “Un bon gestor no presenta a tres mesos de les eleccions la compra de l’espai. El tema s’ha deixat de banda durant molts anys i ara a tres mesos ens diuen pistola al pit que prenem una decisió.”

On es van posar d’acord liberals i el PS va ser en la necessitat de fer un referèndum popular en què sigui la població qui decideixi el futur de la zona. “La nostra opinió des del partit és fer una consulta popular i hauria de poder votar tothom qui el gaudeixi. Tothom hi hauria de poder dir la seva”, va dir el conseller liberal Jordi Troguet. El valor total si s’acabés efectuant la compra de les tres parcel·les seria de 16 milions d’euros, que es podria pagar en 10 o 15 anys. El cònsol va explicar en la reunió de poble que, amb la liquidació del crèdit del Funicamp, el comú no perdria capacitat d’inversió. L’oposició, però, va argumentar que aquesta seria una oportunitat perduda d’invertir en altres parts de la parròquia com el Pas de la Casa. “S’hauria d’invertir en altres zones com el Pas. Hauríem de diversificar les inversions”, va dir Troguet, que va llançar una pregunta a l’aire de forma irònica: “Algú ha vist cap parc infantil al Pas de la Casa que faci més de set metres?”

La decisió, segons el cònsol Tor­res “encara no està presa”, tot i que s’espera poder tenir una resolució abans de la finalització del contracte de lloguer a l’octubre: “Primer ho debatrem internament i si hi arribem, decidirem a la pròxima reunió de comú.”

A falta de tres mesos per a les pròximes eleccions comunals, l’oposició també va remarcar que no és el moment d’afrontar aquestes inversions, ja que afectaria sobre manera la capacitat d’endeutament dels següents consorcis. De fet, la liberal Maribel Lafoz va remarcar que la par­ròquia té altres necessitats i prioritats a banda d’invertir, com la dinamització “que fa quatre anys que escoltem al comú”. A més, la consellera va titllar “d’irresponsabilitat de l’alçada d’un campanar” posar en coneixement de la situació del Prat Gran a les acaballes de la legislatura.

Tant els liberals com el PS van acabar les seves intervencions negant creure que el comú es plantegi la possibilitat de la proposta de la consulta popular.

MÉS

Inversions

Gairebé quatre milions per l’Escola Bressol del Pas

El comú va aprovar per unanimitat la concessió de la segona fase de construcció de la nova escola bressol del Pas de la Casa. El cost final serà de 3,7 milions i la inversió es dividirà en 214.000 euros aquest any i la resta, el 2020.

Novetats

Tres noves zones d’aparcament a la perifèria

Els consellers van acordar la partida pressupostària de tres nous aparcaments per valor de prop de 400.000 euros. La intenció del comú és crear zones noves a la perifèria, com el Torrent Estret, el Prat de Baró i el Peral.

Diners

El comú aprova més de 100 ajudes a comerciants del Pas

Ahir es van adjudicar 146 ajudes a comerciants de la zona del Pas afectats per l’esllavissada del maig. Les aportacions van anar de 30.000 euros a exhoneracions d’impostos com els que tenen els bars amb les terrasses.

tracking