Torres proposa comprar una part del parc del Prat Gran

El cònsol major d’Encamp va explicar l’opció d’adquirir tres de les quatre parcel·les de propietat privada per 16 milions

Torres proposa comprar una part del parc del Prat GranFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol d’Encamp, Jordi Torres, va presentar la proposta del comú respecte a l’adquisició del Prat Gran que consistiria a efectuar la compra de tres de les quatre parcel·les en què es divideix la zona per 16 milions d’euros i pactar un contracte de lloguer a llarg termini i amb opció de compra de l’espai que encara quedaria en propietat de Casa Areny.

Torres va mostrar en la reunió de poble un total de tres opcions diferents, d’entre les quals dues passaven per dir adeu al Prat Gran tal com es coneix fins ara. La primera opció i preferida pel comú és la de la compra, però aquesta no només ha creat crítiques entre l’oposició, sinó que també ha formulat diversitat d’opinions dins del partit. La segona opció i la que sembla que va ser la preferida d’alguns ciutadans és la de deixar de banda el Prat Gran i invertir en zones cedides més petites repartides per tot el territori. Segons va explicar Torres, a Encamp hi ha diferents espais on s’hi podria treballar, evidentment, però passarien dels 20.000 metres que fa l’actual Prat Gran a parcs que rondarien els 700. L’última opció que es va presentar va ser la de treballar amb terrenys de cessió i llogar-ne d’altres per fer espais més grans.

Les negociacions, encara obertes, estan sent “difícils”, segons el cònsol que va afegir que la part més complicada de tancar està sent la del lloguer, ja que “l’antic propietari no està disposat a fer un contracte a llarg termini de 10 o 15 anys”.

La reunió de poble a la que van assistir prop de 200 persones va servir perquè el cònsol presentés la proposta als assistents, però en cap moment va ser un espai on es prengués la decisió ja que serà el comú qui acabarà decidint. “La decisió es farà a nivell comunal. No soc partidari de fer preguntes a falta de tan poc temps de les eleccions comunals”, va afegir el cònsol major.

En el cas que l’opció de compra s’efectués i que l’espai que quedaria sota lloguer, en uns anys, es decidís comprar, s’hauria de fer sobre la base de la revaloració del moment: “No hi ha obligació de comprar, això ho decidiran les pròximes corporacions, però s’haurà de negociar al preu que estigui en aquell moment.”

Torres proposa comprar una part del parc del Prat Gran

tracking