Política

Col·laboració entre els comuns i el Govern per evitar més esllavissades

Les corporacions acorden crear una comissió de treball amb quatre cònsols per evitar que es repeteixin casos com el de Sant Julià

Col·laboració entre els comuns i el Govern per evitar més esllavissadesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crear una nova comissió que treballi amb el Govern per evitar casos com l’esllavissada al Punt de Trobada. Aquesta va ser una de les decisions que es van prendre i que va ressaltar el cònsol major de la Massana, David Baró, ahir a la reunió mensual de cònsols.

La comissió tindrà com a objectiu treballar de la mà amb el ministeri d’Ordenament Territorial a través del coneixement més pròxim que té cada comú del ter­ritori. “Dia a dia els nostres tècnics veuen qüestions que es poden millorar i aquesta comissió demanarà al ministre [Jordi Tor­res] fer reunions plegats per fer un treball conjunt”, va dir el massanenc Baró.

Tot i valorar positivament els canvis reglamentaris que s’estan prenent des de l’administració, la idea de la comissió és ser part activa dels canvis legislatius. “No volem que el Govern faci lleis i ens les ensenyi per veure si ens semblen bé, sinó fer-les conjuntament. En canvi de fer un treball en paral·lel ho volem treballar conjuntament i no haver de fer-hi esmenes després”, va afegir.

La funció de la comissió va reunir el consens de tots els cònsols, que ara tindran la feina d’escollir quins seran els quatre que encapçalaran les reunions amb el ministre Torres. Una de les primeres mesures que faran és la creació d’una sèrie de propostes per millorar protocols i diferents aspectes amb relació a l’edificabilitat. “Creiem que tant a la Llei del sòl com a la d’urbanisme s’hi poden fer grans millores. Ens ajuntarem amb els comuns i crearem una llista de situacions que volem millorar”, va finalitzar Baró.

D’altra banda, la cònsol major d’Andorra la Vella va posar sobre la taula la problemàtica d’algunes corporacions a seguritzar zones privades en risc sense l’aval que el propietari pugui afrontar les despeses. “Hi ha vegades que estem parlant de 100.000 euros per seguritzar una zona i s’hi hauria d’estudiar algun tipus d’aval. El comú difícilment pot afrontar aquests pressupostos”, va dir Conxita Marsol.

Front comú per la UE

La reunió també va comptar amb la participació del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que va presentar l’estat de les negociacions amb la Unió Europea i va demanar l’ajuda dels comuns signant un conveni de col·laboració per temes relacionats amb l’acord. El primer punt del conveni demanava una llista d’aspectes de cada parròquia de reglamentació que podrien canviar arran de l’associació amb Europa. També va demanar la participació activa de les corporacions en la creació de la nova llei de contractació pública, que haurà de seguir les directius europees, i un canvi en l’organització de les administracions públiques per tal que totes les actuacions segueixin els estàndards de l’acord.

tracking