El comú plantejarà la compra del Prat Gran per uns quaranta milions

Hi ha convocada una reunió de poble informativa per tractar el tema dimecres vinent

El comú plantejarà la compra del Prat Gran per uns quaranta milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La compra de la zona del Prat Gran per part del comú serà el tema de debat de la pròxima reunió de poble convocada per la corporació i que s’efectuarà dimecres vinent a la sala de la Valireta.

L’espai, de propietat privada, està llogat pel comú en un contracte que es renova cada any per un valor de prop de 200.000 euros. No obstant això, la possibilitat de convertir el terreny en zona edificable ha fet que la corporació es plantegi la possibilitat de comprar-lo, una decisió criticada per l’oposició.

Abans de fer el pas d’encetar les negociacions, però, Jordi Tor­res, cònsol major, va dir ahir que prefereix fer la reunió de poble i veure quines són les diferents sensibilitats dels veïns:“És una reunió informativa i volem comunicar la intenció del comú de seguir amb el Prat Gran. També volem captar l’opinió del poble sobre les iniciatives que volem tirar endavant i de quina manera ho fem”, va dir.

L’objectiu del comú és mantenir al màxim l’espai després de la inversió que s’ha fet en els últims anys, una posició que comparteix també l’oposició socialdemòcrata. Joan Sans, conseller del PS, creu, però, que l’import de compra del terreny, que ronda els 40 milions d’euros, significa “hipotecar les següents corporacions”. Tot i això, va dir que des del partit volen mantenir la zona, però creuen que s’haurien d’explorar altres opcions: “Des del comú sembla que l’única opció viable és la compra i crec que és una decisió que s’ha de prendre amb tothom i explorar altres alternatives.”

tracking