reportatge

La ballada de sardanes desafia la pluja a Encamp

La pluja no va aturar la celebració del 26è Concurs de colles de l’Aplec de la Sardana que organitza l’Agrupació Sardanista La Grandalla i que va comptar amb nou grups provinents d’Andorra, Catalunya i França acompanyats per la cobla La Flama de Farners.

La ballada de sardanes desafia la pluja a EncampCarles Faneca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort vent i els moments de pluja que va patir ahir gran part del Principat no van destorbar les ganes i la il·lusió dels participants i organitzadors del 26è Concurs de colles celebrat ahir i emmarcat en l’Aplec de la Sardana que té lloc, entre ahir i avui, a la plaça dels Arínsols d’Encamp. Això sí, a pocs minuts de començar la ballada de sardanes, tots els assistents al concurs mantenien un ull posat al cel perquè semblava que no aguantaria gaire. Finalment, tot i que va ploure, el concurs es va poder mantenir a l’aire lliure. “Aquest any estàvem una mica pendents del temps i de l’arribada de La Vuelta, així que hi havia la por que els participants no poguessin marxar”, va manifestar la Nicole Arajol, l’organitzadora de l’Aplec i expresidenta de l’Agrupació Sardanista La Grandalla, l’organització que fa possible aquesta cita anual a Encamp. “Potser haurem de passar pel Pas de la Casa”, explicava el Jordi Duc, entrenador de la colla Trenc d’Alba de Girona, en cas de trobar-se avui tallades les carreteres. “Venim des de fa quatre o cinc anys i intentem venir sempre perquè ens agrada molt i és un lloc bonic”, va explicar Duc, que assegurava que la seva colla va ser campiona de Catalunya l’any passat al campionat de punts lliures.

La coincidència amb un altre concurs de colles que puntegen a Catalunya va fer que el nombre de participants baixessin dels onze de l’any passat als nou d’enguany, una de les quals andorrana i la resta provinents de Catalunya i França. “Venim cada any des de fa molt de temps”, assenyala el Jaume, membre de la junta de la colla Amunt i Crits de Terrassa. Els catalans van arribar el mateix matí i van aprofitar per fer una mica de turisme i compres a Escaldes-Engordany. Però la seva intenció era també emportar-se d’Andorra el primer premi. “La intenció és aquesta, però el principal és passar-ho bé”, va explicar el Jaume. Finalment, la colla terrassenca va quedar en segona posició en les colles grans darrere de la Blanca Espurna de Sitges. En la modalitat de colles veteranes, el primer premi va ser per a l’Enèrgica d’Esparraguera, seguida per la colla Trenc d’Alba de Girona i la Continuïtat de Terrassa. Les dues colles franceses participants van quedar en les darreres posicions. Un dels membres de la colla Llevantina, de Canet de Rosselló, la Claudie Andreu, va explicar que era el segon cop que participaven al concurs. “Tenim molta il·lusió i moltes ganes”, assegurava minuts abans de fer rotllana sota l’atenta mirada dels seus companys. La Canigonenca de Perpinyà va ser l’altra colla francesa participant. Finalment, La Grandalla d’Encamp va guanyar en colles juvenils seguits dels Alevins d’Amunt i Crits.

Arajol es va mostrar molt satisfeta de com va anar la 32a edició de l’Aplec de la Sardana. Tot va sortir a la perfecció des del mateix matí quan els Castellers d’Andorra van actuar a la plaça dels Arínsols. La jornada castellera també va comptar amb la visita dels catalans Castellers de la Il·lusió. Avui, la festa continua amb més ballades de sardanes.

La ballada de sardanes desafia la pluja a Encamp

tracking