x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
transport

El nou autobús comunal operarà a partir de diumenge a 10 cèntims

La flota es manté en sis vehicles de 20 places, deu d’assegudes i deu a peu
Els busos comunals en l'acte de presentació.

El nou autobús comunal operarà a partir de diumenge a 10 cèntims

Els busos comunals en l'acte de presentació.

ANA
La nova flota d'autobusos del comú d'Andorra la Vella que entraran en servei demà passat.

El nou autobús comunal operarà a partir de diumenge a 10 cèntims

La nova flota d'autobusos del comú d'Andorra la Vella que entraran en servei demà passat.

COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
Actualitzada 30/08/2019 a les 19:03
La nova flota de busos comunals ja està preparada per començar a operar aquest diumenge, tal com estipulava la concessió. Amb uns destacats colors blanc i vermell, els vehicles tenen capacitat per a vint persones, deu d’assegudes i deu a peu. A més, estan equipats amb totes les necessitats, des de wifi i desfibril·ladors a una plataforma elevadora per la gent amb cadira de rodes. L’elecció del vehicle ha estat, segons la cònsol major Conxita Marsol, un dels punts que s’han volgut treballar en profunditat. La idea era escollir la flota en funció de les necessitats de la parròquia. Per això, pensant en els carrers estrets del centre antic, els vehicles són de nou metres: “Els busos han d'estar dimensionats a les necessitats de les nostres vies com Meritxell, Príncep Benlloch o Ciutat de Valls. No volíem aquells busos tan grans”, va dir.
El preu del bitllet senzill, deu cèntims, és un cost “simbòlic” i un “reclam per als usuaris”, segons la cònsol, que també ha recordat que el comú subvencionarà les línies “amb 600.000 euros anuals per facilitar que els ciutadans de la parròquia l'utilitzin cada cop més”. La concessió a Andbus s’allarga fins al 2029.


Les novetats en el servei

El servei de bus comunal oferirà tres línies diferents, la Margineda (LM), Serradells (LS) i Ciutat de Valls (LV) que cobriran totes les parades que hi havia, reforçant el geriàtric i incloent l’hospital de Meritxell, una aturada molt demanada per la gent gran. La línia més beneficiada és la de Ciutat de Valls, que tindrà bus cada 20 minuts durant tot el dia, excepte el cap de setmana que en passarà un cada hora.
Una de les novetats és que tots els busos disposaran de geolocalització perquè l’usuari, a través de l’aplicació mòbil, pugui saber exactament on és el vehicle.

Dani Vinseiro, administrador d’Andbus, va explicar que “l’app ja està disponible i des d’allà es podrà comprar tots els bitllets i abonaments. Hem intentat que els usuaris puguin fer totes les gestions des d’internet”.
Vinseiro també destacava el preu dels abonaments de 10 viatges per 80 cèntims o el de 40, per tres euros. A més a més, els usuaris de la Tarja Magna i la Targeta Blava tindran accés gratuït. Tot enfocat als preus populars, els usuaris que agafin qualsevol de les línies, tindran una hora per fer transbords de manera gratuïta.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts