Setze veïns pagaran 216.411 euros de l'obra de l'entorn de l'església

El comú ha aplicat la fórmula de les contribucions especials

Setze veïns pagaran 216.411 euros de l'obra de l'entorn de l'esglésiaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setze propietaris del Pas de la Casa sufragaran part del cost dels treballs de remodelació de la plaça i els entorns de l’església del Poble. El comú ha aprovat l’ordinació que regula les contribucions especials, una fórmula prevista a la legislació i que estableix la possibilitat que una administració reclami part dels costos d’uns treballs a la via pública als veïns concernits si és que s’entén que amb els treballs la seva propietat tindrà una revalorització. És el segon cop que el comú d’Encamp aplica aquesta fórmula al Pas de la Casa i aquest mateix any també ho ha fet a les obres de remodelació de les avingudes Joan Martí i Mitterrand, al poble d’Encamp.

Etiquetes:

L’aportació econòmica conjunta dels setze propietaris del Pas ascendeix a 216.411 euros. El cost total de l’obra (que es preveu que finalitzi a final d’aquest any) s’ha xifrat en 1.334.834 euros (inclou, va explicar la corporació, l’IGI i un 10% d’imprevistos). L’aportació que hagi de fer cada propietari es calcula en funció “dels metres lineals de façana que conformin la zona de benefici lineal”, especifica l’ordinació. Dos d’aquests propietaris abonaran 30.172 euros extra perquè han demanat especificament que el tram de vorera que els afecta disposi de resistències elèctriques. L’ordinació estableix que les quotes que s’han d’abonar es poden fraccionar (per un termini màxim de cinc anys) i també que, contra l’ordinació, es pot interposar un recurs administratiu.

Propietaris del carrer Major del nucli encampadà van ser els primers a haver d’abonar una contribució especial per les obres de millora de la via durant el darrer mandat de Miquel Alís. El comú d’Encamp ha recuperat la fórmula durant aquest mandat amb l’obra de remodelació de les avingudes principals del poble d’Encamp. En aquest cas, i segons va especificar la corporació el passat mes de gener, quan va adjudicar els treballs, els veïns afectats són una vintena i els que hauran d’aportar uns 165.000 euros. La inversió total està pressupostada en 5, 5 milions, que la corporació abonarà entre el 2019 i el 2020. La fórmula de les contribucions especials va provocar les crítiques dels consellers de Liberals+independents, acusant la majoria comunal de no aplicar un criteri uniforme. El cònsol va defensar que es tracta d’una fórmula de “justícia” quan es tracta de remodelacions integrals que tenen un benefici sobre les propietats.

tracking