Transport

Últims preparatius per començar el dos de setembre el nou servei de bus

Autocars Nadal ja té els 12 vehicles que necessita per baixar a Sant Julià, encara que cinc dels quals són provisionals i es renovaran al novembre

Últims preparatius per començar el dos de setembre el nou servei de bus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autocars Nadal i la Cooperativa Interurbana ja tenen pràcticament enllestida tota la logística necessària per començar a oferir el servei de transport públic d’autobús que començarà finalment el pròxim dilluns 2 de setembre, en lloc de l’1 com estava previst. El motiu és l’arribada de la Vuelta, que comportarà talls a diferents carreteres i per això l’executiu ha decidit ajornar l’inici del servei. La companyia que dirigeix Gabriel Dallarés és una de les actuals concessionàries i precisament això és el principal problema que haurà de solucionar perquè haurà de canviar tota la maquinària dels vehicles en una nit. “Fins diumenge tot funcionarà amb normalitat però dilluns ja arrenquem amb el nou sistema tècnic. Serà una nit llarga però confiem a tenir-ho tot a punt i si hi ha algun problema, el solucionarem sobre la marxa”, indica. Una altra de les situacions a les quals s’haurà d’enfrontar és la renovació de la flota de busos, ja que en necessiten 34 per pujar fins a les valls del nord i d’orient. En aquest sentit, Dallarés comenta que tenen prou vehicles però reconeix que alguns s’hauran de canviar. “Ara sortim amb els autobusos suficients però sí que a poc a poc els haurem de canviar. El que no podrem fer és pintar els que siguin de reserva”, apunta.

Autocars Nadal s’estrena oferint el servei de l’L1 i del Bus Exprés fins a Sant Julià. Per fer-ho, necessiten 12 vehicles, dels quals 10 han d’estar en funcionament i dos més a la reserva. El gerent de la companyia, Bartumeu Gabriel, comenta que han tingut “relativament” poc temps des que es va adjudicar el concurs fins a l’inici del servei però confia que estaran a punt. “En només tres mesos hem hagut de comprar els vehicles i contractar els xofers, perquè nosaltres som nous en aquest camp. Al final, però, hem aconseguit set vehicles nous i cinc de provisionals que canviarem al novembre”, assegura.

Queden nou dies fins que comencin a treballar i encara s’està decidint amb el Govern on es podran comprar les noves targetes. Tot apunta que es podran adquirir a les respectives companyies però també a l’Estació Nacional. “Ho estem acabant de decidir en trobades a tres bandes, quan ens ho confirmin, ho comunicarem, però ja ho tenim preparat”, indica Gabriel. També s’està estudiant la manera de compensar els usuaris que tinguin viatges no consumits quan finalitzi el servei actual. Dallarés diu que intentaran “compensar-los d’alguna manera” però aquells que en tinguin de la Hispano-Andorrana, s’hauran de posar en contacte amb la companyia per veure com es fa.

Continua el recurs d’Andbús

El recurs que va presentar Andbús contra el concurs fet per l’executiu segueix el seu tràmit administratiu i des de la companyia no esperen que es resolgui abans de finals d’any. El seu president, Albert Vinseiro, comenta que mentre esperen, “estarem atents a veure com fan el servei perquè no tenim clar que el puguin fer”. Des d’Autocars Nadal, per la seva part, no volen valorar l’acció però sí que asseguren que la seva prioritat serà “oferir el millor servei possible des del principi”.

tracking