TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El COEX ja estudia els danys a la carretera

Veïns de la urbanització fan arribar al Govern una carta on denuncien l’estat de la CS-130, via que depèn de l’executiu

El COEX ja estudia els danys a la carreteraCARMEN GUTIÉRREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics del COEX valoren sobre el terreny els desperfectes a la carretera secundària CS-130. Veïns de la urbanització van fer arribar ahir al Govern una carta on denuncien l’estat d’una via, que depèn de l’executiu, i d’un tram que connecta la propietat comunal amb diferents polígons. En l’escrit, els habitants posen en relleu l’estat de les dues zones, ja que temen que hi pugui haver algun accident.

La primera està situada al quilòmetre 1,5 de la CS-130, on va tenir lloc un accident de trànsit al caure uns blocs de pedra que van impactar contra un vehicle. “Fa quasi dos anys la reixa d’assegurament va cedir, no sabem si pel mal estat o per la grandària de les pedres, però és imperdonable que després de tant temps, i havent-hi un informe de l’incident, no s’hagi reparat ni fet res al respecte”, va denunciar Carmen Gutiérrez, veïna de la urbanització.

El segon punt es troba en un tram de carretera comunal que passa per la capella romànica de Sant Romà, on el 2018 es va produir una esllavissada que es va notificar al comú el passat mes de novembre. “Va caure la carretera, la base de la via va començar a desprendre’s i ha quedat buida de sota, sense base. Si per allí hi passa un cotxe que pesa molt, o amb el pas del temps, acabarà baixant l’asfalt i cauran al penya-segat”, va dir Gutiérrez.

Fonts del Govern van explicar al Diari que no en van tenir constància fins ahir al matí, quan va arribar una carta dirigida al ministeri d’Ordenament territorial. Per aquest motiu, els tècnics del COEX van anar ahir a fer una primera valoració, i van detectar que, efectivament, hi havia dues zones on la malla està deteriorada. A partir d’aquí, efectuaran una valoració i miraran què es pot fer a la zona. El comú de Sant Julià, preguntat pel Diari, no va voler fer declaracions al respecte.

Instal·lacions veïnals

Per evitar un possible accident al tram comunal, els residents a la urbanització van col·locar una sèrie de cons per avisar els conductors que l’estat de la via no era estable. “Però algú ens els va treure pensant que era una broma”, i llavors els “vam collar a terra amb claus, per mantenir l’alerta, i ho hem fet nosaltres”, va manifestar Gutiérrez. Igualment, els veïns “estem esperant a veure quina és la reacció del comú i què farà, tot i que si veiem que d’aquí al setembre no es manifesta, el nostre advocat procedirà a fer una denúncia al ministeri d’Ordenament Territorial”, va especificar la veïna.

Altres demandes

Els veïns de la urbanització demanen que es faci alguna cosa amb el greuge comparatiu que pateixen amb els ciutadans que viuen en parròquies diferents, ja que “les competències cedides als comuns fan que hi hagi set formes diferents de fer, tot i que la Llei general d’ordenament i urbanisme sigui la mateixa”. Sobretot, destaquen les cessions en què no es comprova que tothom segueixi les regles fixades, fet que contradiu la Constitució perquè no tracta per igual tots els ciutadans. “La llei ens obliga a fer unes obres que són inviables”, va dir.

tracking