Andorra la Vella tanca la festa amb “més participació”

Marsol destaca que no s’hagi produït cap incident de gravetat durant la festa major i remarca que no s’ha “fet cap reforç policial”

Morat en concertComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ahir va cloure la festa major de la capital andorrana. La cònsol major, Conxita Marsol, va afirmar que “ha estat molt participativa, la més participativa en els darrers anys”. Així, “hem tingut gent a tots els actes, especialment als balls de nit”. Els concerts i balls nocturns van ser els de més afluència, “els Catarres va ser excepcional, potser el dia que s’ha vist més gent en aquella plaça”, va assenyalar la cònsol.

Tanmateix, va destacar que “no hi ha hagut problemes, cap incident destacable, i avui [ahir] n’estem segurs que no n’hi haurà cap, ja que el fem a les 21.00 hores, que també ajuden al fet que hi hagi menys incidents”. Igualment va assenyalar que “no s’ha fet cap reforç de policia, és el mateix que hem fet cada any aquí a Andorra la Vella”. D’altra banda, “sempre hem tingut una empresa privada de seguretat i tant ells com la policia han donat el mateix servei”.

Marsol veu que l’aposta pel centre històric “ha tornat a fer viure la festa major, ha fet un canvi espectacular, t’ho diu tothom”, fa uns anys es “trobava amagada en una carpa on molta gent ni la trobava” i ara “nosaltres vam decidir portar-la al poble i el poble ha respost”. La intenció del comú és seguir treballant i “mantenir el mateix nivell, i que sigui cada vegada més participativa amb activitats per a tots els gustos i edats”. Així i tot, va esmentar que “sempre es pot millorar, però pensem que la línia ja està enfocada i s’està assolint una festa major important”.

En la mateixa línia, la cònsol va remarcar que com ja és “tradició a la parròquia, no hi haurà focs artificials, personalment el tema em sensibilitza molt i entenem que no hem de posar en perill el bosc per uns focs. Els farem per Nadal, per la inauguració del Poblet, on ja s’ha convertit en tradició i hi ha menys risc”. També va agrair la participació dissabte de la colla castellera dels Joves Xiquets de Valls, que “va aconseguir fer aquest castell de tres de nou amb folre, agraïts d’estar agermanats amb Valls”.

La cloenda de la festa va venir de la mà del grup argentí Morat, que va omplir la carpa de l’aparcament del Parc Central amb més de 4.000 persones i els concerts a la plaça Guillemó de Balkan Paradise Orchestra i Hotel Cochambre.

ARROSSADA DE GERMANOR AMB AMBIENT MARINER

Un any més la plaça del Poble de la capital es va omplir de gom a gom per gaudir de l’arrossada de germanor de la fi de festa major. Es van servir més de mil racions en un ambient mariner de la mà del grup d’havaneres Cavall Bernat.

Andorra la Vella tanca la festa amb “més participació”

Andorra la Vella tanca la festa amb “més participació”

tracking