El comú apujarà el sou a cent treballadors

Són els afectats per la congelació del GAdA l’any 2010, una seixantena dels quals mai se’ls ha revisat el salari amb la plaça consolidada

El comú apujarà el sou a cent treballadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria comunal, amb els vots a favor dels partits de la minoria, han decidit substituir el sistema d’acompliment (GAdA), suspès des del 2010, i desenvolupar-ne un de propi fins que el Govern desplegui el reglament de la llei de la Funció Pública, que ja n’integrarà un de nou. D’aquesta manera, 114 funcionaris, 60 dels quals mai han tingut un augment, veuran incrementat el seu salari en funció que compleixin uns requisits que van des de tenir la certificació del català, a no tenir cap absència injustificada o a disposar d’informes positius dels caps d’àrea, o depenent dels anys que portin a l’administració. “Des del 2010 no s’ha fet cap revisió i les persones que han entrat des d’aleshores mai n’han tingut, i es mantenen en el 80% de banda, quan el normal seria estar al 100% perquè el GAdA ho permetia”, va explicar la cònsol major Conxita Marsol, qui va afegir que és una situació “de justícia per a les persones que estan afectades i per a les quals no s’ha trobat una fórmula per valorar els seus llocs de treball. El sistema entrarà en vigor a partir de l’u d’octubre i tindrà un cost de 207.000 euros anuals. Per altra banda, també s’ha actualitzat l’organigrama de llocs de treball del comú, que no s'havia revisat des del 2002, i s’ha detectat que 25 places haurien de tenir un nivell superior a l’actual. També per unanimitat s’ha decidit actualitzar-les immediatament i representarà un cost de 14.800 euros fins a final d’any i de 32.500 pel 2020.

Etiquetes:

En la sessió del comú que es va celebrar ahir també es va aprovar l’ordinació reguladora de l’accés rodat a la zona del The Cloud i la mesura, que també afectarà els patines i bicicletes, inclou que només hi podran circular els vehicles de càrrega fins a les 11 del matí. També s’ha aconseguit la cessió d’un passatge al costat de Pyrénées que la corporació destinarà “a zona de repòs” a la part alta de l’avinguda Meritxell. Amb una inversió de 30.000 euros s’arranjarà perquè quedi igual a la de la via comercial. Finalment, s’ha signat un conveni per a fer un passatge que connecti Doctor Mitjavila i el passeig del riu.

QUEIXES PEL SOBRECOST

L’augment de 80.000 euros en el projecte del parc de la Serradora va motivar les queixes de l’oposició, que preguntava a la cònsol per l’augment constant dels preus dels projectes. Ho van escenificar votant en contra, “no perquè no creiem que val la pena, sinó perquè sempre passa el mateix”, deia Minguillon. Marsol es va defensar dient que en un projecte “sempre passen coses” que poden alterar el preu.

tracking